Bezár!
2021. május 14., péntek, Bonifác, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:12 Mégsem nyílik drogambulancia a józsefvárosi Teleki téren22:08 Ombudsman: a védettségi igazolvány szabályozása nem visszás, de "lehetnek korrekciós igények"22:04 Csaknem ötmillió dollárt fizetett a hackereknek a Colonial Pipeline21:57 Egy magyar férfi "megdöntötte" az olasz rekordot: hat adag Pfizert kapott21:50 Franciaországban nagyon nagy a demokrácia, de Izrael ellen azért inkább ne tüntessenek21:42 Mindennapi hőstörténetek: Békéscsabán cigarettáért ütött a cigány, Pécsen számítógép és pénz kellett21:32 Rakétákat lőttek Libanonból Izrael irányába, de elbénázták21:15 Gondolatait használva formált mondatokat egy gerincvelő-sérülés miatt lebénult ember21:05 A Kriegsmarine egyik sikere: a Pinguin és a norvég bálnavadász-flotta20:53 Újabb jelöltet mutatott be a Mi Hazánk, ezúttal Sopronban, szimbolikus helyszínen20:45 A zsidók "örömmel és szenvedéllyel" lövik a palesztinokat, "intenzív katonai műveletre" készülnek20:20 Erdélyben (és Romániában) megszűnik a kijárási tilalom, csak a zsúfolt helyeken lesz kötelező a maszk20:02 Késelőt fogtak a fővárosban19:47 Merkelék nagyon próbálnak kiállni Izrael mellett, de szeretett muzulmánjaik ezt a legkevésbé sem díjazzák18:36 Ápolónősors Miskolcon: elfordult, megszúrta a "beteg"
24 óra legolvasottabbjai

Holokamu, Extra :: :: Hozzászólások

Szembeköpték a zsidóságot és a Kormányt, de fő a Holokauszt emlékezet

Nem tehetjük meg, hogy ne közöljük érintetlen formában Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (magyar helyesírási szabályok szerinti röviden: Mazsiszem) MTI által is lehozott közleményét, amely különleges magyar (?) nyelvemlék lesz egykor (akárcsak a zseniális honlapjuk), sőt már most is az:
A Magyar Kormány 2000-ben döntött arról, hogy a Holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja április 16-a legyen. 20 év elteltével odáig jutottunk, hogy az elmúlt években a Kormány több milliárdos segítségével felújított Rumbach zsinagógájának, a Mazsihisz által megbízott vezetője a 1,5 éven keresztül tartó levélváltások után valami elképesztő és kegyeletsértő módon elutasító volt egy általunk már számos nívós helyen bemutatott "Nyitott zsinagóga Holokauszt Emlékév 75 programsorozat címet viselő, főként egy egyedülálló holokauszt monodrámát is bemutató emlékműsorral szemben, melyet töretlen sikerrel mutat be immár másfél évtizede a Kazán István Kamaraszínház.
Zoom
Rosenfeld Dániel Imre kántor és Mazsiszem-elnök (forrás: a szervezet Fb-oldala)
Első körben a BZSH elnökéhez fordultunk, akihez tartozik a zsinagóga, de azt a tájékoztatást kaptuk, h gyakorlatilag a Mazsihisz alá tartozik, akik válaszra sem méltattak, pedig székházukban is bemutatásra került a darab. Kértük a Miniszterelnökség segítségét próbáljon közvetíteni és egyúttal vizsgálatot indítani a Rumbach tehát az Együttélés Háza intézmény vezetője a Kormánnyal kötött szerződésszegése miatt is és hívják vissza.
A Civil és Társadalmi Kapcsolatokért felelős Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár levélben azt írta, ez nem az ő hatáskörük, hanem ez a Mazsihisz belső ügye. Újbóli megkeresés után Dr. Fedor Tibor az Egyházi Koordinációs és Kapcsolattartási Főosztály vezetője miközben elismerően nyilatkozott munkásságunkról, azt is írta, h megegyező álláspontot képvisel mint a hely. államtitkár.
Zoom
A honlapjuk is zseniális (képernyőmentés)
Emlékbizottságunk és sokan másik is úgy gondolják, hogy egy ilyen volumenű, kormányzati támogatásból megvalósult zsinagóga felújítás, amely a szerződésben foglaltak alapján is közösségi térként kellene, h hasznosuljon, NEM tekinthető csupán belső ügynek és további segítségért folyamodunk a Kormányhoz. Tervbe volt, hogy Miniszterelnök úr is megtekinti a jövőben az előadásunkat és korábban kikötötte azt is, hogy az épület megnyitása az Ő személyes jelenléte nélkül nem történhet meg, de ennek ellenére már 2020 óta folyamatos programokat tartanak ott. Ez a tett a zsidóság és a Kormány szembeköpése nemzetközi szinten is.
Ahogy fontos számunkra a Holokauszt emlékezet és annak érdekében, a kultúrán keresztül tett erőfeszítéseink, hogy ez az emberiségellenes cselekedet se ismétlődjön meg újra, úgy kötelességünknek érezzük, hogy az elmúlt időszakban sajnos már hazánkat is elérő, gödöllői templom ellen elkövetett, európai viszonylatban több ezres keresztényellenes támadások ellen is felemeljük a szavunkat és tegyünk is érte sajátos módon a kultúra megannyi eszköztárával.
Szolidaritásunk jelképeként a nyár folyamán egy ökumenikus imádsággal egybekötött jótékonysági, zenei-színházi élményt is nyújtó programot fogunk megvalósítani az Ö-való segítségével a zsidó - keresztény párbeszéd és összefogás jegyében Gödöllőn.
Fakadjon áldás a 6 millió, főként zsidó, cigány, embermentő mártírjaink emlékéből. Békés Szombatot és kegyeletteljes megemlékezést kívánunk.
Email: elnok@mazsiszem.hu
Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)
Nem valami új keletű humor: már 2014-ben is koszorúztak az antifasisztákkal.
Kapcsolódó: Kóser kultúrcsomagFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready