Az egykori Demokratikus Chartás, szélsőliberális Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor miniszterelnök milliós bérezésben részesülő főtanácsadója ismételten haszonállatok osztásába kezdett. Az időzítés aligha véletlen, a választások előtt közvetlenül fogtak bele a már számtalan alkalommal balul elsült akcióba. Emlékezetes, hogy korábban az adományozottak a naposcsibéket azonnal leölték, és az emberi fogyasztásra alkalmatlan vetőburgonyát is megették. A Jobbik értetlenül áll az előtt, hogy miért olyan emberek kapják az adományokat, akikről már többször bebizonyosodott, képtelenek haszonállatok tartására, szemben a sok talpraesett magyar gazdával, akik örömmel fogadnák a segítséget - írja közleményében Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, alább a folytatás.
A Jobbikot fő ellenségnek nevező Hegedűs ráadásul ezúttal a Jobbik-ellenességéről hírhedt Hit Gyülekezetével közösen "jótékonykodott". (Mi úgy tudjuk, nemcsak ezúttal, hanem eddig minden egyes alkalommal megjelent Hegedűs osztásain a Hitgyüli - legalábbis Heves megyében - a szerk..) A Jobbik elleni politikai népfront vezetőjeként tetszelegő, a Fidesznek köszönhetően immáron történelmi egyházak mellé felemelt szervezethez köthető a gyalázkodásairól híres "Szavazz a Jobbik ellen!" csoport és a Jobbik elleni köztéri támadások is lényegesen gyakoribbak a szekta X. kerületi központja környékén. A Fideszt és a baloldalt Jobbik-ellenes nagykoalícióba terelő Hit Gyülekezete szemlátomást már a miniszterelnök közvetlen munkatársait is behálózta, félő tehát, hogy a kormány is a közvetlen befolyásuk alá került.
Hegedűs Zsuzsa ugyan az akció során többször is igyekezett biztosítani a sajtó munkatársait, hogy nem kampányfogásról van szó, de ez öt nappal a választások előtt nehezen hihető el. Rászorulóktól jótékonyságinak álcázott akció keretében szavazatot vásárolni a Jobbik szerint alattomos és arcátlan tett, amiért Hegedűs Zsuzsának bocsánatot kellene kérnie az alapítványt támogatóktól. A kormány folytatja a balliberálisok kormányzása idején már totális csődöt mondott pénzbeli és tárgyi javak osztogatásában kimerülő integrációs politikát. Mindezzel megmutatja, hogy mit is gondol ezekről a szegény sorsú emberekről. Megalázó, hogy nem programmal, hanem könyöradománnyal akarja megvásárolni a szavazatukat - zárul a közlemény.
Frissítés: az M1 híradójának beszámolója: 2000 cigány család ehet ingyen malacot, csirkét és kacsát
Elindult a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány idei akciója: idén 28 településen több mint 2000 rászoruló család kap vetőmagot, malacot, csirkét és kacsát. Elsőként a Hajdú-Bihar megyei Újszentmargitán kaptak a rászorulók támogatást.
Zoom
Zsákba kerültek a malacok a Hajdú-Bihar megyei Újszentmargitán. Ez volt az első állomása a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány idei vetőmag- és állatosztási akciójának. Itt csaknem negyven malacot osztottak ki a rászorulóknak. Az állatok mellé ötven kilogramm takarmányt is kaptak a rászoruló családok, akik ezeket önerőből nem tudták volna megvenni.
Zoom
„Ez biztos van hatezer forint, a malac 15-20 ezer forint. De nagyon szép malac, úgyhogy az van 20 ezer” – mondta a híradónak Mészáros István.
Zoom
120 négyzetméteres veteményeskertet lehet kialakítani ezzel a vetőmagcsomaggal. Az alapítvány csaknem kilencven családnak osztott ebből a csomagból. Az alapítvány kuratóriumának elnöke azt mondta: évről évre egyre kevesebben kérik a segítségüket.
Zoom
Hegedűs Zsuzsa szerint ennek egyik oka az, hogy a közmunkaprogrammal egyre több korábbi támogatott jutott jövedelemhez.
„A legtöbben 64 ezer forintot nettóban visznek haza. Na most, ha anyuka, apuka hazavisz 64 ezer forintot csak hat hónapig, akkor kiesnek a halmozottan hátrányos helyzetű definíciójából” – mondta Hegedűs.
Zoom
Az alapítvány idén 28 településen oszt majd ki vetőmagot, malacot, csirkét és kacsát a rászoruló családoknak.
(Képek: Béli Balázs - alfahir.hu)
Kapcsolódó: