/Bővített hír/
Hagyni kell a baloldalt jó szokásában, meg kell várni, míg teljesen eltűnnek - mondta a pártelnök, hozzátéve: kétszer annyi szavazatot kaptak, mint az MSZP. Szó esett a pénzért, vagy megfélemlítésből szavazókról is.
Tizennégy településen lett polgármesterünk, ami azt jelenti, hogy a 2010-es eredményt majdnem megötszöröztük – mondta a Jobbik elnöke a Ma reggelben.
Áttörésszerű sikerként értékelte a választások eredményét Vona Gábor. A Jobbik elnöke a Ma reggelben elmondta, hogy 2010-ben három településen volt jobbikos polgármester, most a többszörösében. „Tizennégy településen lett polgármesterünk, ami azt jelenti, hogy a 2010-es eredményt majdnem megötszöröztük” – mondta az elnök.
„Mindenféle szempontból a Jobbik áttörést hajtott végre, stabilizáltuk, sőt megerősítettük azt a második helyet, amely egyértelműen jelzi, hogy a 2018-ig tartó politikai évek arról fognak szólni, hogy a magyar társadalomnak a jelenlegi kormány, vagy az egyedül állva maradt ellenzéki alternatíva, a Jobbik mellett kell majd dönteniük” – közölte a Jobbik elnöke.
Vona Gábor arról is beszélt, hogy a „baloldal a teljes széthullás állapotát mutatja” már hónapok óta, programja nincs, egymással vannak elfoglalva, s véleménye szerint „hagyni kell őket ebben a jó szokásukban, és meg kell várni, amíg teljesen, eltűnnek” – mondta.
A Jobbik elnöke kiemelte, hogy pártja szavazói azért szavaztak rájuk, mert hittek a Jobbikban és programban, de Vona szerint „nem mindenhol történik a választás tisztességes eszközökkel”.
Vona Gábor a 2018-as esélyekről elmondta: „mi vagyunk a második legerősebb párt, vagyis nekünk van a legjobb esélyünk, hogy az első helyre befussunk. Ez egy óriási megtiszteltetés és egy óriási felelősség, s ennek a felelősségnek a tudatában fogunk mától kezdve dolgozni, hogy 2018-ban alkalmasak legyünk a kormányváltásra” – nyilatkozta a Jobbik elnöke.
(M1 - Ma reggel nyomán)
A nemzeti párt összesített választási eredményei ide kattintva érhetők el.
Kapcsolódó: