2013. február 5-én tartotta a Jobbik százhalombattai szervezete hagyományos évnyitó rendezvényét. Az eseményen Várnai Péter helyi elnök évértékelője után Császárné Kollár Tímea Pest megyei elnök is felszólalt.
Ezt követően Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő tartott előadást az Országgyűlésben helyet "el"foglaló kettős állampolgárságú képviselők nemzetbiztonsági kockázatáról.
Az esemény pikantériája, hogy a helyszínre érkező Gyöngyösit és Várnait meglepő látvány fogadta. Mintegy 30, Dávid-csillaggal ellátott egyén állt a bejárat előtt, és egy lengyel piacra emlékeztető cipővásárt produkáltak.
Zoom

Várnai Péter így reagált a látványra: "Nem is értem, miért ezt az esti időszakot választották a kereskedésre. Mert miután az úgynevezett ellentüntetőkkel néhány szót váltottam, már a kivezényelt foglalkozás nem is érte el célját. A fórum kezdete után néhány perccel távoztak, a dermesztő hidegtől átfagyva. Lehet, be kellett volna invitálni őket a rendezvényre? Talán szembesültek volna az igazsággal!"
Részletek az előadásokból:
(szazhalombatta.jobbik.hu)