Bezár!
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona, Lenke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:14 A Proud Boys mindaddig visszatér a liberális Portlandbe, amíg az antifák aktívak a városban21:31 Hongkong: hetek óta nem vonultak ilyen hatalmas tömegek a kínai stílusú elnyomás ellen21:07 És mi van Mózessel?20:44 Felgyújtották Patkó Bandi több száz éves, legendás fáját20:23 Két ember rekedt a legmélyebb lengyelországi barlangrendszerben - a mentőakció akár hetekig is tarthat20:07 Európai parlamenti képviselők tiltanák be a trófeavadászatot19:38 Halálra gázolt egy kerékpárost a villamos Budapesten19:26 Tűz ütött ki egy újpesti gyorsétteremben18:48 Szeretetből irtotta ki családját egy orosz tinédzser18:36 Edge késélező - borotvaéles pengék szemvillanás alatt, most csak 4990 Ft (x)18:19 Megbokrosodott lovak miatt hatan megsérültek a szajoli fogathajtó versenyen 18:06 Mi, a barmok17:43 A jövő héten is sok lesz a napsütés17:26 15 éves a Harcos márka - nyári újdonságok (x)17:17 Halálos baleset miatt lezárták a 82-es főutat Gyulafirátót és Eplény között
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Területi autonómiát a délvidéki magyarságnak - összefoglaló a közelmúlt strassburgi történéseiről

Reklám

Az Európa Tanács szeptember 30-án kezdődött, egyhetes strassburgi Parlamenti Közgyűlésén a délvidéki magyarság területi autonómiájáért és jogfosztottságának megszüntetéséért Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő, az ET magyar delegációjának tagja, délvidéki magyar szervezetek vezetőivel összehangolt akciókkal hívták fel a figyelmet, melyet a nemzeti radikális jogvédő felszólalásában előre bejelentett.

Szeptember 30-án, 13 órától az Európa Tanács strassburgi főépületének 8. termében a „Vessenek véget a 300 000 délvidéki magyar elleni emberi jogi jogsértéseknek – a területi autonómia lenne az igazi megoldás!” címmel tartottak közmeghallgatást, erről bővebben IDE kattintva lehet olvasni.

Nem mindenkinek nyerte el a szimpátiáját az elszakított délvidéki magyarokért történő kiállás. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke egyenesen kártékonynak nevezte Gaudiék akcióit, akik nem maradtak adósok a válasszal, politikai öngyilkosságnak minősítették a délvidéki politikus megnyilatkozását.

Tomislav Nikolic, szerb államfő az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén  Gaudi-Nagy Tamás kérdésére azt felelte, hogy a vajdasági magyaroknak nincs miért aggódniuk, senki nincs közülük veszélyben (az erről készült felvétel ITT elérhető). Ezzel egy időben magyarok, franciák és elzásziak tüntettek az ET-székház előtt a délvidéki autonómiáért, követelve a magyarellenes erőszak megszüntetését, valamint a területi autonómia megadását az ott élő magyaroknak (mindezekről bővebben IDE kattintva).

Október 3-án Strassburgban, egy nemzetközi sajtótájékoztatón mutatták be a délvidéki magyar szervezetek képviselői az "Áldozatból bűnös" c. dokumentumfilmet, melyet terveik szerint az elkövetkezendő hónapokban minél több magyar emberrel szeretnének megismertetni.

A strasbourgi akciók után elérhetővé vált az a videofelvétel, melyen Gaudi-Nagy Tamás biztonsági őrök gyűrűjében látható, és az egyikük - az Európa Tanács szellemiségével nehezen összeegyeztethető módon - taszít egyet a nemzeti jogvédőn, aki kérdést szeretett volna intézni Tomislav Nikolichoz.

A Strassburgban történteket Gaudi-Nagy Tamás stúdióbeszélgetés keretében elemezte László Bálinttal, a Magyar Remény Mozgalom vezetőjével, és Rácz Szabó Lászlóval, a Magyar Polgári Szövetség elnökével. Egy másik stúdióbeszélgetés során Bozóki Antallal, a Délvidék kiemelkedő magyar jogvédőjével és Kiss Ervinnel, a Jobbik délvidéki szervezőjével  a délvidéki magyarok helyzetéről és a strassburgi lobbiút során az Európa Tanácsban szerzett tapasztalatokról folytatott érdekes eszmecserét Gaudi-Nagy Tamás.

A délvidéki magyarok jogainak kivívása érdekéhez elengedhetetlenül szükséges, hogy ne veszítsék el a hitüket a Szerbiában helyenként másodrangú állampolgárként kezelt magyar testvéreink. Talán némi reményt önthet a szívükbe, ha a bejegyzésben összefoglalt videókat megtekintve látják: nincsenek magukra hagyva.
(Forrás: Gaudi-Nagy Tamás Facebook-oldala)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready