Gyakorlatilag részegre itatták a kórházban az orvosok a fagyállós borral megmérgezett cigányokat, a halálos vegyszer egyetlen biztos ellenszere ugyanis a tömény alkohol.
Erről azonban mit sem tudott az egyik retek és barátnője, valamint annak unokanővére, amikor kétségbeesve keresték fel a budapesti Péterfy Sándor utcai kórházat, hogy segítsenek rajtuk: ők is ittak a vácszentlászlói gazda ellopott borából.
– A barátnőm névnapját ünnepeltük előző vasárnap. Az unokanővére és a párja hozott két liter meggybort, azt mondták, egy ismerősüktől kapták – idézte fel "Gergő". Az ital finom volt, bár gyanúsan édes. Másnap pedig ő és barátnője is nagyon rosszul lett: hallucináltak, nem bírtak járni, forgott velük a világ. A szintén megmérgezett unokanővér hívta őket, hogy azonnal induljanak a kórházba.
Gergő szeme elkerekedett, amikor a toxikológiai osztályon az orvosok közölték: egy húzásra igyanak meg fejenként két deci vodkát.

– Nagyon rosszul voltam, de inkább felhajtottam, mint hogy bekössék infúzióban – idézte fel a különös terápiát. Barátnője és annak unokanővére egy-egy decit ivott orvosi utasításra. Annyira jól érezték magukat, hogy alig tudták kordában tartani őket az orvosok, nevetgélve rollereztek az infúzióállvánnyal, amíg ki nem dőltek.
Bár az alkoholos kezelés viccesnek tűnik, valójában nagyon nagy volt a baj, szegény Gergő meg is halhatott volna.
– Öten jelentkeztek a kórházban, hármuknál állapítottunk meg fagyálló okozta mérgezést – közölte Zacher Gábor toxikológus.
(Blikk nyomán)