Az orvosok hanyagsága miatt nyolc nő belehalt a hatóságok által támogatott sterilizációs műtétbe az India középső részén fekvő Cshattíszgahr államban, a helyi média szerint húsz másik nőnek válságos az állapota - de bennünket az MTI hírének nem ez a része érdekel, hiszen orvosi hanyagság az egész világon előfordul, hatóságilag támogatott sterilizációs műtét azonban már ritkábban. És itt pont a nyulakként szaporodó cigányaink őshazájának lakóiról van szó...
A helyi hatóságok a családtervezési program keretében indítottak sterilizációs kampányt, és 1400 rúpiát (mintegy 5600 forintot) fizettek azoknak a nőknek, akik meddőségi műtétnek vetették alá magukat. (Nálunk közadakozásból összegyűlne a szükséges pénzmennyiség, ha kormányunk hajlandó lenne bevezetni ezt a jó kis családtervezést - de persze nem fognak kiszúrni magukkal: lassan már csak a cigányok szavaznak rájuk, lásd például Ózd esetét...)

Indiában sterilizációs központot hoztak létre erre a célra, ott hajtották végre az orvosi beavatkozásokat, amelyek közül nyolc halálos kimenetelű volt.
A szövetségi állam egészségügyi hivatala háromtagú testületet alakított a történtek kivizsgálására.
(Kuruc.info - MTI nyomán)