Bevallotta a PestiSrácok.hu-nak Drábik János közíró, hogy csak internetes pletykák alapján írta bele az Egyenlők és egyenlőbbek – A szemitizmus szervezett világhatalom című könyvébe a Schweitzer József főrabbinak tulajdonított, a magyarságot gyalázó szavakat.
Drábik könyve szerint (amire - sajnos - portálunk egyik, amúgy kiváló szerzője is hivatkozott, a lelőhely pontos megjelölésével, abban a hiszemben, hogy a közlő utána is jár annak, amit leír) Schweitzer József rabbi azt mondta a parlamentben 2000-ben: „Önök, magyarok, Kelet-Európa szégyene. Egész életemet arra fogom szentelni népemmel együtt, hogy ott ártsak önöknek, ahol tudok.”
A PestiSrácok.hu az idézet forrásaként megjelölt könyv írójának, Drábik Jánosnak a segítségét kérte, hogy árulja el a schweitzeri mondatok forrását. Drábik elismerte nekik, nem volt ott a parlamentben, az ominózus mondatokat nem hallotta:
A könyvemben leírtam, de nem tudom, hogy tizenöt évvel ezelőtt valóban kijelentette-e a parlamentben a főrabbi, hogy a magyarok Kelet-Európa szégyenei, és egész életét arra fogja szentelni, hogy nekünk ártson. Dokumentumot nem tudok hozzá adni, bizonyítani nem tudom. Úgy voltam vele, hogy majd az idézetet leellenőrzik azok, akik nem fogadják el, hogy az elhangzott. Én nem ellenőriztem le.
Hozzátette, az interneten olvasta, hogy ezt mondta Schweitzer József, így az idézetet máshonnan vette át.
Úgy gondoltam, el lehet hitelesen fogadni, hogy ilyen a parlamentben elhangzott, de ha valaki ezt kétli, akkor az Országgyűlésben kellene ezt megnézni. Miután legalább tíz helyen olvastam, megerősödött bennem, hogy Schweitzer tehetett dehonesztáló megjegyzéseket a magyarokra, de pont nála nem tudom bizonyítani, csak elhittem, hogy ezt mondta. Abban vagyok hibás, hogy nem ellenőriztem le, valóban elhangzott-e az ominózus mondat.
Drábik később egy magyarázkodó levelet is küldött a lapnak, amelynek a lényege, hogy sok más magyargyalázó kijelentésre ugyanakkor van bizonyíték.
Én nem vettem át csak tavaly azt a részt, ahol sok magyargyűlölő (és bizonyíthatóan igaz) idézet között az is ott volt, amit - most már sajnálom – de igaznak gondoltam, minthogy a rabbinak jó oka volt neheztelni a magyarokra. Tény az is, hogy az éveken át olvasható kijelentést sem a rabbi, sem a Mazsihisz, sem más zsidó szervezet nem cáfolta, nem tette szóvá, nem tiltakozott ellene. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy hitelesnek gondolva, átvettem, de csak 2014-ben.
Drábik telefonos magyarázkodása:
Ennyit tehát Drábik János hitelességéről és alaposságáról. (És persze ne felejtsük ezt sem: Drábik János: Tisztelet a zsidó rokonainknak, tanulnunk kell tőlük) De azért ne gondolja senki, hogy Schweitzer maga volt a megtestesült magyarbarátság, hiszen pl. '65-ben együtt vigadt a zsinagógában a magyar nőket erőszakoló szovjet csürhét hozsannázó fajtabéliekkel, de amúgy sem emlékszünk, hogy bármikor is bocsánatot kért volna Kun Béláékért, Rákosiért, Péter Gáborért és az ÁVH-ért, vagy elhatárolódott volna a micisapkázóktól, tetemcafatozóktól, Regős Pétertől, Landeszmanntól, Kertész Ákostól és a többi magyar- és kereszténygyalázó zsidótól, akiket ő is képviselni hivatott.
(Kuruc.info)