Ezen csodálkozott tegnap a Zsindex. Nahát, nahát.

Lukács László, a Tankcsapda énekes-basszusgitárosa szerint semmi furcsa nincs abban, hogy Izraelben fognak játszani, mert a zenekar eddig is igyekezett eljutni mindenhová, ahol kíváncsiak voltak rájuk, ráadásul mindig is keresték az új kihívásokat. "Néztük, hova mehetnénk, és Tel-Aviv is felmerült a lehetséges helyszínek közözött. Aki ismer minket, tudja jól: mindig is mindenféle napi politikától és ideológia nézetektől mentesen tettük a dolgunkat. Egyszerűen csak szeretünk turnézni, és eljutni lehetőleg mindenhová, ahová lehet! Ha a Die Toten Hosen, a Depeche Mode az Iron Maiden vagy a Metallica is fellép itt, mi miért ne tehetnénk?"
A koncertet az "őshazájába" visszaköltözött Steiner Kristóf nevű kis buzi is nagyon várja: azt mondta, hogy ő maga is elmegy, és sok barátja is.

"Abszolút van létjogosultsága, ráadásul a hely, ahol fellépnek eleve népszerű szórakozóhely, ahová szívesen járnak az itteniek. Sok magyar van itt egyébként, a magyarajkú izraeliek Facebook-csoportjának többezer aktív tagja van."
(Stenk - Index nyomán)