Sőt, még az ifjúsági tagozatuk is, akik ki nem hagynának egy kis jobbikozást. Bezzeg amikor magyarokat aláznak, terrorizálnak, fosztanak meg jogaiktól szerte a Kárpát-medencében, a fantompártocska mélyen hallgat... Mostani megnyilvánulásaikból viszont legalább az kiderül, hogy ők is fel tudnak háborodni - csak hát holmi magyar ügyek nem érik el az ingerküszöbüket. Ez viszont nagyon is:
A kisebbik kormánypárt elítél minden olyan erőszakos cselekedetet, amelyet azért követnek el, hogy egy vallási közösség tagjait megalázzák, megsértsék, ezért elvárja, hogy a tetteseket minél előbb felelősségre vonják - reagált a KDNP a hétvégi gyöngyösi zsidótemető-rongálás hírére.
A zsidó felekezet magyarországi jelenléte a történelem és kultúra része, emellett alapvető emberiességi okokból is elfogadhatatlan a sírhelyek megrongálása. A KDNP továbbra is küzdeni fog azért, hogy vallását mindenki szabadon gyakorolhassa, és a vallási jelképeket, emlékeket senki ne gyalázhassa meg - közölték.
X: erről is a Jobbik tehet!
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) mélyen elítél minden rasszista és antiszemita megnyilvánulást - reagált a KDNP ifjúsági szervezete arra, hogy a hétvégén Gyöngyösön ismeretlenek sírokat rongáltak meg a zsidó temetőben. Nacsa Lőrinc, az IKSZ szombaton megválasztott elnöke közleményében azt írta: "ki kell mondani, hogy a Jobbik korábbi megnyilvánulásain és országgyűlési képviselőjük, Kulcsár Gergely nyilvánosságra került különböző antiszemita akcióin, legyen az a cipőbe köpdösés, vagy a horogkeresztes e-mail, felbátorodhatnak emberek, akik a mai és ehhez hasonló bűncselekményeket követnek el".
Az IKSZ célja, hogy küzdjön a szélsőségek ellen, és a fiatalok valódi problémáira találjon válaszokat - közölte, hozzátéve: ebbe nem fér bele az a gyűlöletpolitika, amit a Jobbik és országgyűlési képviselői képviselnek.
(MTI nyomán)