2019. március 22., péntek, Beáta, Csilla, Vazul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:33 Kezdő még a pénzmosásban az érdi takarítónő08:10 Gázolásos támadás Kínában - hat halott, a sofőrt lelőtték07:59 Tűz ütött ki egy csurgói családi házban07:48 Bizalomvesztés miatt mondta le Boeing-rendeléseit az indonéz állami légitársaság07:31 Árvízvédelmi munkálatok kezdődtek Dél-Borsodban06:53 Pótlóbusz jár a 6-os HÉV vonalán a hétvégén22:57 Csak a szokásos alázás volt ma is a pályán a tótoktól22:41 Őrizetbe vette a hírszerzés Guaidó jobbkezét22:18 A dolgozók győzelmével ért véget a Hankook-sztrájk21:48 Száz liter fáradt olajat öntöttek egy árokba Egerben21:13 Egyiptomi késelt zsidókat - de nem valahol a két ország határán, hanem Amszterdamban20:58 Életpárti vélemény a lelkiismeret védelmében - olvasónk írása20:44 Az MTA "szabadságáért" tüntettek Budapesten19:55 Kuruc.info a Twitteren és az Instagramon - várjuk olvasóinkat!19:29 Egy kis segítség Donaldtól a választási kampányban: Trump Netanjahunak "ajándékozta" a Golán-fennsíkot
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Letölthető Vizoviczki-vallomás: így vesztegette meg évtizedeken keresztül a fővárosi és a debreceni rendőrséget

A nyári ítélkezési szünet után augusztus végétől újra tárgyalni kezdik a bíróságok a hazai szervezett bűnözés első számú keresztapjának, Vizoviczki Lászlónak az ügyeit.

2015. június 29-én megjelent vizoviczkis cikkünkben megírtuk, hogy egy vesztegetésekkel és politikai motivációkkal gazdagon átszőtt, ennélfogva szigorúan titkos bűnügyi alku keretében napokon belül szabadlábra helyezhetik a Dont. Akkor szerencsére másképp döntöttek. A veszély azonban nem múlt el! Miközben Vizovicki milliókkal szponzorált ügyvédcsapata és bizalmi emberei az ítélkezési szünet alatt sem pihenve keresik a kifacsarható joghézagokat, a befolyásolható tanúkat, politikusokat és közhivatalnokokat a „Főnök” kihozatala érdekében, addig gyakorlatilag az egész főváros, az egyszerű, tisztességes polgárok és vendéglős vállalkozók rettegnek. De még náluk is jobban rettegnek azok a vállalkozók és egykori alkalmazottak, akik, vállalva azt, hogy szembe mernek menni a Keresztapával, a hatóságok előtt vallomást mertek tenni Vizoviczkire. Hiába kaptak ugyanis ezek az emberek az eljárásokban sorszámot, vallomásukból kikövetkeztethető személyazonosságuk, és Vizó hírhedt arról, hogy mindenkinek utánamegy.
Az alábbiakban közölt vallomásban - mely a Kuruc.info birtokába jutott - Vizoviczki saját szavaival mondja el, hogyan vesztegette meg évtizedeken keresztül a fővárosi és a debreceni rendőrséget, és hogyan használta fel őket egyszerű vállalkozók, kisemberek üzleteinek elvételére, bezáratására. Az itt olvasható vallomást Vizoviczki a 6.-7. nekirugaszkodásra tette a szigorúan titkos minősítése miatt a fősodratú média számára hozzáférhetetlen, Debrecenben tárgyalt vesztegetési ügyben.
Megdöbbentő, sokkoló összefüggések arról, hogyan működtette Vizoviczki évtizedeken keresztül a fővárosi szórakoztatóipart és a rendőrséget. A folyamat lényege nagyjából megérthető a vallomásból, de mivel a bűncselekmények minősítésénél a szándék nagyon sokat, éveket jelent, Vizoviczki a saját szerepét a lehetőségeihez képest igyekszik kedvező megvilágításba helyezni, és amit csak tud, megpróbál az azóta már tanúvédelmi programban eltüntetett biztonsági főnökére (V. István) rákenni.
A vallomás (pdf-ben) ide kattintva nyitható meg, illetve tölthető le.
(Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready