Mindent összevetve szép munka volt. Sima az aszfalt, szépen le van festve a korlát, és gyönyörűen villog a fénysorompó. Az, hogy vasúti átjárónak nem jó, higgyék el, mellékes.
Zoom
A Blikk siófoki olvasója küldte be a fenti fotót, mely egy félresikerült vasúti gyalogátkelőt ábrázol. A fénykép tanúsága szerint a Budapest – Nagykanizsa vonalon milliárdos felújítást végző cégek szakemberei nem igazán állnak szóba egymással, még azt sem egyeztették, ki hova mit is pakol. Mert egy gyalogos átkelőhely a legritkább esetben torkollik szalagkorlátba, legalábbis más országokban semmiképp.
- Mikor megláttam, hangosan felröhögtem – mesélte a képet beküldő olvasó. - Aztán egyre többen álltuk körül ezt a nagy sikerű műremeket, de senki nem bírta ki nevetés nélkül.
A gyanútlan szemlélő azt hihetné, hogy a frissen elkészült átjáróhoz még nem volt idő elbontani a szalagkorlátot, de ez sem állja meg a helyét.
- A megdöbbentő az, hogy a szalagkorlát is most került ide. A többi helyen meg van szakítva az átjárónál, rendesen ki lehet jönni az útra. Itt ez nem sikerült.