Úgy fest, a slágerlistákat rendszeresen meghódító B.o.B. nem elégszik meg a "zenei" sikerekkel, tudományos babérokra tör. Az utóbbi napokban a Twitteren igyekezett leszámolni a közkeletű téveszmével, miszerint bolygónk gömbölyű lenne. Egy neves fizikus sem volt képes meggyőzni az ellenkezőjéről.
Bármilyen magasra emelkedsz, a horizont mindig szemmagasságban marad. Bocs, srácok… Én sem akartam először elhinni" - szól B.o.B. egyik bizonyító erejű bejegyzése.
Zoom
B.o.B. nem hagyja magát megvezetni
A popszakma élvonalába Nothing of You című slágerével berobbanó néger az utóbbi napokban elárasztotta rajongóit a Föld laposságát igazoló bejegyzésekkel. Az egyik fotón például ő maga látható egy domb tetején, az alatta lévő szövegben pedig azt követeli, valaki magyarázza meg neki, miért egyenes a 16 mérföldet átfogó horizont.
Kívánsága hamar meghallgatásra talált, hiszen nemcsak a rajongók, de fajtársa, Neil deGrasse Tyson asztrofizikus is válaszolt a rapper felvetéseire. A közösségi felületeken és a médiában is rendkívül aktív tudós legutóbb azzal került a figyelem középpontjába, hogy viccesen ízekre szedte a Star Wars VII. tudományos torzításait.
Tyson most B.o.B. fejében próbált rendet tenni. A rappert persze nem olyan fából faragták, hogy ilyen könnyen ki lehessen zökkenteni, továbbra is ragaszkodott az álláspontjához.
"Haaaver - hogy világos legyek: attól még szeretjük a zenédet, hogy ötszáz évvel le vagy maradva az érvelésben" - zárta le Tyson a vitát a maga részéről.
Ám a néger hajthatatlan maradt, és felszólította rajongóit, hogy járjanak utána a kérdésnek: "Ne higgyétek el, amit mondok. Kutassátok ki magatok is!" - írta. B.o.B. Nincs egyedül tanaival, Amerikában nemrég mozgalom alapult a Föld laposságának bizonyítására.
(Origó nyomán)