"Antall Péter, a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködő, a volt miniszterelnök szellemi örökségét ápoló Antall József Tudásközpont igazgatója Facebook-oldalán találhatunk cigányozást, valamint hajléktalan-ellenes, homofób és szexista nézeteknek is hangot szokott adni" - írja elborzadva az Átlátszó, majd hosszasan szemezgetnek a Facebook-bejegyzéseiből.
Zoom
Közben pedig újra (és újra) megrajzolják önnön karikatúrájukat az unalomig ismert, élet- és valóságidegen liberális szókincsükkel.
Nézzünk néhány példát, min háborodik fel ma egy érzékeny lelkű szabadelvű (idézetek az írásukból):
- rasszista viccek
Zoom
- romákra és a hajléktalanokra tett megjegyzések
- "utcán üríteni márpedig nem emberi jog"
- kirekesztő gondolatok
- 10 millió romát bélyegzett meg
- nem volt megértő "a testszaga miatt a munkahelyéről kirúgott roma takarítónővel"
Zoom
- romániai cigány koldusokat emleget
- a Kuruc.info cikkét osztotta meg egyetértően, ami a „tolvaj cigánygyerekekről” szólt
Zoom
- homofób kontent
Zoom
- nőkkel kapcsolatos élcelődés és szexista megjegyzések
- a nemzeti érzelmek is előkerültek
- nőket eltárgyiasító szemlélet
- kirekesztő és szexista szellemiség
Átlátszóéknak telefonon sikerült a mániáikkal zaklatniuk Antall Pétert, aki elmondta, hogy a konzervatív és a liberális értelmiség érzékenysége alapvetően máshol van szerinte. Kiemelte, hogy elfogadhatatlan az, hogy cigány koldusok mutogatják Antall (és állítása alapján a rendőrségtől hallva) szerint gyógyszerrel kiütött beteg vagy sérült gyerekeiket a turistáknak, és hogy ez ellen nem tesz semmit a rendőrség. A megoldást a "széleskörű integrációban látja" egyébként - de ezt vélhetően csak a zaklatói lecsillapítására mondta. (Vagy pedig hosszú utat kell még megtennie a tisztán látásig.)
A hajléktalanok helyzetével is foglalkozni kell véleménye szerint, de ettől függetlenül továbbra sincs joguk az utcára vizelni. A bevándorlókkal kapcsolatban pedig elmondta, hogy veszélyben látja az európai civilizáció jövőjét. A beszélgetés közben hangsúlyozta azt is, hogy nem tartja magát és posztjait rasszistának, ellenben inkább “etnikusnak”, sőt, "meleg barátai is vannak". A "rasszista és burkoltan homofób vádakkal illetett posztokat pedig viccnek szánta" - zárult a szükségtelen magyarázkodás.
Ideje lenne megtanulni, hogy a zsidónak és az általa kitenyésztett liberálisnak fölösleges mindenféle mentegetőzés és magyarázkodás, a van homokos/cigány/piréz stb. barátom stílusú szövegek. Ha ugyanis a bosszú népe beindul, ez nem fogja leállítani.
Bizonyítéknak álljon itt a cikkük folytatása:
"Megkérdeztük a Rektori Titkárságot, hogy a Corvinusnak mi az álláspontja erről a szellemiségről, amelyhez maga is kötődik olyan módon, hogy helyet ad egy intézetnek, aminek az igazgatója kiszolgáltatott emberek rovására viccelődik, de egyelőre még nem reagáltak. Amennyiben érkezik tőlük válasz, frissítjük cikkünket. Korábban egyébként már két egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és az ELTE is tett közzé nyilatkozatot ízléstelen viccelődések elutasítása miatt, aminek a szegedi kancellár lemondása, illetve etikai eljárás megindítása volt a következménye."
Képernyőfénykép a teljes cikkükről, benne az általuk "felfedezett" Fb-begyzésekkel itt található.