Alább az MTI híre - minden szava vonatkoztatható a bevándorlókra és az európaiakra, utóbbiak védelme vagy egy hasonló felhívás megfogalmazása mégis maga lenne a vegytiszta nácizmus. Avagy a homárokat meg szabad védeni a liberalizmus diktatúrájában, a fehér embert tilos.
Svédország azt kérte pénteken az Európai Uniótól (EU), hogy segítsen feltartóztatni az amerikai homárok invázióját, ami akár európai társaik kihalását is okozhatja.

A svéd környezetvédelmi minisztérium közölte, hogy az utóbbi években több mint 30 amerikai homárra bukkantak az ország nyugati partjainál, ami azért veszélyes, mert a Maine-i homárként is ismert rákfajta olyan betegségeket és élősködőket hordoz, amelyek átterjedhetnek az európai egyedekre, megtizedelhetik az őshonos rákállományt.
A tárca ezenkívül attól is tart, hogy a rákfélék kereszteződésének "negatív genetikai hatásai" lehetnek, az európai fajták fennmaradását fenyegethetik.
Svédország azt kérte Brüsszeltől, hogy minősítse idegen fajnak az amerikai homárt, és tiltsa meg az élő egyedek behozatalát az Európai Unióba.