2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:03 A fővárosban eljött Bangóné ideje20:44 A cenzúra és manipuláció a zsidó aknamunka eszköztárában20:25 Egységesen lemondanak az osztrák szabadságpárti miniszterek - máris helyezkednek a szocik20:11 "Gyűlölöm az összes német nőt!" - közölte néhány ökölcsapás és köpés kíséretében egy betolakodó19:41 A 4-es, 6-os villamoson sincs c***********: magától szaladt el a telefon és a fülhallgató a hölgy kezéből18:52 Felmászott egy férfi az Eiffel-toronyra18:45 Tizenkét év börtönbüntetésre ítéltek egy szír férfit Dániában - robbantani akart18:06 Először születtek hatos ikrek Lengyelországban17:53 Ukrajna új főzsidaja letette a hivatali esküt, majd bejelentette, hogy feloszlatja a parlamentet17:38 Nagyon helyes: büntetni fogják a kettős minőségű élelmiszerek árusítását Csehországban16:46 Öt sérültje van a börgöndi kényszerleszállásnak - légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást a rendőrség16:32 Írország egyesítéséhez és az Egyesült Királyság felbomlásához vezethet a megállapodás nélküli Brexit15:57 Szijjártó Türkmenisztánban harcol a terrorizmus és az oroszgáz-függőség ellen15:29 Rezsi Szilárd a régió legmodernebb, legütőképesebb hadseregét alkotná meg15:05 A Wikileaks-alapító őrizetbe vételét kezdeményezte a svéd ügyészség
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Külföld :: :: Hozzászólások

Bibi király nyakáról ezúttal testének alsóbb részére került az akasztókötél

Reklám

A jeruzsálemi Becálél Művészeti Akadémia hallgatóinak egy csoportja tegnap szalaggal leragasztott szájjal tiltakozott, amiért a rendőrség politikai utasításra letartóztatta és kihallgatta azt a diáklányt, aki tegnapelőtt a Binjámin Netanjáhu miniszterelnököt kötéllel a nyaka mellett ábrázoló posztereket ragasztott a tanintézet folyosójának falára. Közben az akadémia folyosóján újabb Netanjáhut ábrázoló poszterek jelentek meg: ezúttal a fején koronával, a kötelet a nemi szerve mellé helyezve látható a meztelen Bibi király. A Likud ifjai az akadémia bezárását követelik – írja az izraeli Válláh!Hádásot hírportál.
Zoom
Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök az utóbbi napokban igazán népszerű modellnek számított az izraeli képzőművészek körében. Amint arról beszámoltunk, nemrégiben egy kortárs izraeli szobrász Bibi király nagyméretű, aranyozott szobrát állította föl a tel-avivi városháza előtti térségen. Tegnapelőtt pedig a jeruzsálemi Becálél Művészeti Akadémia egyik folyosójának falára ragasztottak ki mintegy húsz darab posztert, amelyen Netanjáhu nyaka mellett hurkolt akasztókötél volt látható. A tanintézet igazgatója a sajtónak nyilatkozva az alkotói szabadságra hivatkozva tegnapelőtt még azt bizonygatta, hogy a „köteles” montázs megengedett, nem számít politikai uszításnak. Csakhogy Nír Bárákát, Jeruzsálem főpolgármestere már kedden felhívta az akadémia igazgatóját, és tiltakozott Bibi „emberi méltóságát sértő” poszterek közszemlére tétele ellen.
A Becálél Művészeti Akadémia igazgatója és diákjai mostanáig abban a tévhitben éltek, hogy a Közel-Kelet egyetlen demokratikus államában a szólás és művészi kifejezés szabadsága az ország zsidó polgárai számára szent és sérthetetlen érték, ám tegnap az egyik hallgató letartóztatása és kihallgatása után rájöttek, hogy Izraelben is vannak olyan személyek, akiket nem lehet kifigurázni. A jeruzsálemi rendőrség már kedden letartóztatta azt a diáklányt, aki a Netanjáhu nyaka mellé egy hurkolt akasztókötelet biggyesztett, s a tanulmányt mintegy húsz poszteren megjelenítve kiragasztotta az akadémia folyosójának falára. Az izraeli kormány jogi tanácsadója még aznap követelte a rendőrségtől, hogy hallgassa ki a szerinte a politikai uszítás vétkét elkövető hallgatót.
A Becálél Művészeti Akadémia hallgatói a társuk rendőrségi kihallgatására reagálva vastag szalaggal beragasztott szájjal tüntettek a szólásszabadság és a művészi kifejezés szabadságának korlátozása ellen. De ez még nem minden, mert tegnap az akadémia folyosójának falain tiltakozásként több helyütt is új posztereket ragasztottak ki. Egy Merháv Mog nevű hallgató alkotásán a Likud-vezér koronával a fején, meztelenül, s az akasztókötelet ezúttal nem a nyaka, hanem a nemi szerve mellett megjelenítve látható. A hurkolt kötél alá pedig ez van írva: „Így már megfelel, jogi tanácsadó?”
Zoom
A Likud Ifjúsági Tagozata azonban nem tartja viccesnek Bibi király kifigurázását. A likudos ifjak elnöke követeli a hatóságoktól, hogy haladéktalanul lépjen fel az uszítók ellen, zárják be a Becalél Művészeti Akadémiát, amíg alaposan kivizsgálják a szégyenletes esetet. „Tegyünk még ma az uszítók ellen, míg ne adj Isten, holnap már késő lesz!” - mondta Dávid Sáján, a Likud Ifjúsági Tagozatának elnöke.
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready