Három texasi iskolában leporolják a fenekelő falapátot, miután úgy döntött a tantestület, hogy visszavezetik a testi fenyítést a jól bevált pedagógiai módszerek közé, írja az Independent. A kipróbált technika sajnos nem úszta meg a korszerűsítést, így csak azok a neveletlen gyerekek kaphatnak fenekelést, akiknek a szülei ebbe beleegyeztek.
A három texasi iskolában 4-től 18 éves korig mindenféle diák megfordul, az ösztökélés ezen formáját kortól függetlenül minden gyermek megkaphatja majd. Az egyik iskolában nevelési tanácsadóként dolgozó Andrew Amaro volt az ötletgazda, aki a döntését azzal indokolta az USA Today-nek, hogy egyszer őt is megverték gyermekkorában, és emiatt örök életre megtanulta, hogy tisztelni kell a tanárokat.
Amerikában nincs szövetségi szinten betiltva a testi fenyítés az iskolákban. 1977-ben egy szülő beperelte a 14 éves gyermeke iskoláját, miután az igazgató lefogta, az egyik tanár pedig megverte a fiát. Akkor a Legfelsőbb Bíróság úgy határozott, hogy az erőszakos büntetéseket tiltó jogszabály az oktatási intézményekre nem vonatkozik, és mivel Amerikában precedensjog van, ezért a mai napig erre a bírósági határozatra hivatkozva nem lehet országos szinten tiltani a fizikai fenyítést. Tizenkilenc államban ez a mai napig elfogadott nevelési módszer az iskolákban.
(Zsindex nyomán)