Állatokról és fekete afrikaiakról készült képekből álló kiállítást zártak be idő előtt a kínai Vuhan városában. A szervezőket rasszizmussal vádolják, talán nem alaptalanul - aggódik hivatalból a HVG.
Zoom
Az „Ez Afrika” című kiállításokon olyan fotók szerepeltek, ahol egymás mellé tett képeken mutattak meg egy-egy afrikai embert, illetve egy állatot. A legnagyobb felháborodást az a két egymás mellé helyezett kép váltotta ki, amelyen egy ásító fekete kisfiú, valamint egy ásító majom látható. (Az elefántot kevésbé találták sértőnek, vagy arra nehezebben tudták ráfogni, hogy rasszizmus - a szerk.)
A szervezők azután döntöttek a tárlat bezárásáról, hogy sokan – köztük ott élő afrikai származású polgárok – tiltakoztak, s rasszizmussal vádolták a múzeumot. „Az állatokkal való összehasonlítás a kínai kultúrában dicséretnek számít, a horoszkópokban is állatok szerepelnek. A kiállítás közönsége leginkább a kínaiak közül került ki, de megértjük, hogy néhány kép bántotta afrikai barátaink érzéseit, és az irántuk mutatott tisztelet jeleként levettük a képeket” – nyilatkozta a tárlat egyik kurátora. A kiállítást néhány nap alatt 141 ezer ember nézte meg.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom