Közvélemény-kutatást rendelt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a Taxisok Világa magazintól, hogy kiderítsék, milyen népszerű lenne a tarifaemelés ötlete. (A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán dönt: az alapdíj 450-ről 700 forintra nőne, a kilométerdíj 20 forinttal, a várakozási díj pedig percenként 5 forinttal lesz drágább.)
A kutatás nemrég került fel a Fővárosi Önkormányzat dokumentumtárába, ott vette észre a Napi.hu, az eredménye pedig világos: az emberek 99,3 százaléka azt akarja, hogy legyen drágább a taxizás.
Ez az eredmény azért egy kicsit gyanús, még a határon túli magyarok között sem győzött ennyivel a Fidesz a választáson. Még jó, hogy meg is mutatták a módszertant. Egész pontosan annyi történt:
A taxis magazin a saját Facebook-oldalára kitett egy hírt a díjemelésről, és azt kérte a követőitől, hogy aki drágulást szeretne, az lájkolja, aki pedig nem, az egy dühös ikont nyomjon.
Zoom
Így jött ki a dokumentum szerint a 309-2-es végeredmény. Most egyébként nem ez látszik, a nyilvánosságra kerülés után némileg romlott a dráguláspártiak aránya.
(HVG - Napi nyomán)