Közösségi oldalán megjelent, "rasszizmusra utaló" bejegyzése miatt egy bajnoki mérkőzésre eltiltották Bernardo Silvát, a Manchester City labdarúgóját. A portugál középpályásnak emellett 50 ezer fontos (19,5 millió forintos) büntetést is fizetnie kell az angol szövetségnek (FA) - közölte az M4.
Zoom
Fotó: football365.com
Az FA közleménye hozzáteszi, az eset miatt a játékosnak egy "szakember" társaságában "személyes elbeszélgetésen" is részt kell vennie.
Silva az egyik csapattársa, a "francia" Benjamin Mendy fiatalkori fotóját hasonlította még szeptemberben egy népszerű spanyol édesség színesbőrű kisfiút ábrázoló kabalafigurájához.
Zoom
Mendy, a francia (fotók: Getty)
Zoom
Zoom
A portugál szélső csak viccnek szánta a bejegyzést, amit a "sértett" is poénnak vett.
Zoom
Fotó: SportBible
Silva és Mendy között remek a kapcsolat, még az eset után is megjelent róluk egy videó, amelyen láthatóan felhőtlen a hangulat közöttük. A szövetséget ez nem hatotta meg.
Kettejük edzője a Manchester Cityben, Pep Guardiola is értetlenül állt azelőtt, hogy Silvát rasszizmussal gyanúsították. Azt mondta a portugálról, hogy az egyik legjobb ember, akit ismer, tiszta és nyitott elméjű, ráadásul tudja, hogy a csapaton belül talán a legjobb barátok.
A portugál játékosnak csapata jövő szombati, Chelsea elleni rangadóját kell majd kihagynia szörnyű tette miatt.