Bezár!
2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Összeborultak Gyurcsány körül a ballibek: minden körzetben egy jelöltet indítanak22:14 London 2012 - eddig 139 doppingesetre derült fény21:42 Az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött Izraellel - azt hazudják, ez menti meg Palesztinát21:23 WHO-szakértő: a lazább magatartásnak is köszönhető a járvány újabb előretörése21:05 Vicces jenkik: ők mindenhol beavatkoznak, de ha más teszi, akkor "aggódni" kezdenek19:44 Bejrút: az FBI is részt vesz a nyomozásban19:14 Letartóztatták Azerbajdzsán szerbiai nagykövetét18:52 Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot18:31 Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma17:50 Raktárba került jobboldaliság: anarcho-kommunistákat pénzel a kormány17:22 Egymillió alá csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban16:56 Romániában ismét csúcsot döntött a napi megbetegedések és elhalálozások száma16:35 Szükségállapotot vezettek be a libanoni fővárosban16:07 Mindenki megnyugodhat: Biden alelnöke ugyan színes, de a családja zsidó, és támogatja Izrael telepespolitikáját is15:47 Netanjahu: az Egyesült Államok állította le az annektálást
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Ez ellen még a marxizmus sem véd: Jeremy Corbyn lett 2019 legantiszemitább személyisége

Reklám

Nem sokkal a csütörtöki előrehozott választások előtt a Munkáspárt vezetője az amerikai zsinagógagyilkost megelőzve került a csoport listájának élére - írja a Slomóékhoz közeli, kormányhátszéllel gründolt Neokohn. Alább a folytatás. Igaz, a magyar nekik idegen nyelv, de a helyesírási hibákat javítottuk.
A Simon Wiesenthal Központ emellett arra is figyelmeztetett, hogy Nagy-Britannia könnyen „páriává” válhat, amennyiben a baloldali vezetőt választja miniszterelnökévé a jövő héten.
A közelmúltban számos zsidó csoport kongatta meg a vészharangot Corbyn esetleges Downing streetre költözésével kapcsolatban, ahogy a december 12-e egyre közeledik, súlyos antiszemitizmussal vádolva őt és pártját egyaránt.
Zoom
Jeremy Corbyn beszél egy 2016-os május 1-jei felvonuláson - előtérben Nagy-Britannia Kommunista Pártjának ocsmány zászlóival (kép: Justin Tallis / AFP / Getty)
“Senki nem tett többet a főáramú antiszemitizmus politikai és társadalmi életbe való beépítése érdekében, mint a Jeremy Corbyn vezette Munkáspárt” — szögezte le Marvin Hier rabbi, a központ vezetője.
Hier, kinek szervezete a híres nácivadász Simon Wiesenthalról kapta a nevét, a Corbyn által jelentett veszélyt a náci Németországhoz hasonlította (mégis, mi máshoz? - Kuruc.info szerk.), amivel kapcsolatban az emberek nem maradhatnak csendben.
Nem ez az első eset, hogy a politikai vezető felkerült a listára. 2016-ban Corbyn Munkáspártjának antiszemitizmusa a Wiesenthal Központ listájának második helyét foglalta el, 2017-ben ugyanez a tizedik, a múlt évben pedig maga Corbyn a negyedik helyet „vívta ki magának.”
A listákat hagyományosan késő decemberben vagy kora januárban hozzák nyilvánosságra, az idei, korai publikációja összefüggésbe hozható a brit választásokkal kapcsolatos aggodalmakkal.
A brit Munkáspárt a döntést „nevetségesnek és súlyosan sértőnek” titulálta.
Múlt hét csütörtökön a Zsidó Munkáspárt Mozgalom 53 oldalas vádiratot nyújtott be a párt antiszemitizmusát vizsgáló bizottságnak. 2015 óta, amikor Jeremy Corbyn átvette a vezetést, több ezer, zsidók ellen irányuló gyűlöletbeszéddel kapcsolatos ügyet jegyeztek fel pártjával kapcsolatban.
Corbyn mégis köti az ebet a karóhoz, hogy ő nem antiszemita, és a Munkáspárt is elintézte a problémát.
A brit Munkáspárt elnöke egy tévéinterjúban a riporterek nógatására nagy nehezen kimondta, hogy sajnálja, ami antiszemitizmus terén náluk történt, de hozzátette, hogy éppen ő az, aki lépéseket tesz az amúgy más pártokat is érintő zsidógyűlölet ellen.
Nagy-Britannia főrabbija, Efraim Mirvis a múlt hónapban példátlan kiállásában arra szólította fel a szavazókat, vegyék észre az „új mételyt” a pártban, mélységes aggodalmának hangot adva Corbyn esetleges hatalomra kerülésének zsidókra gyakorolt hatásával kapcsolatban - idézi fajtiját a Neokohn.
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready