2020. január 21., kedd, Ágnes napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Többen életüket vesztették az újabb iraki tüntetéseken22:18 Megkezdődött a balatoni nádaratás21:57 Salvini él a lehetőséggel, bíróság elé akar állni: "Contét és Di Maiót is viszem magammal"21:44 Február elején teszik közzé a Fidesszel kapcsolatos néppárti értékelést21:33 Kína megerősítette, hogy emberről emberre terjed az új koronavírus21:18 Idéntől csak hibridet gyárt az EU-s piacra a Suzuki Esztergomban20:53 Az ellenzék vezére szerint Putyin örökké hatalmon akar maradni20:50 Boroskancsók és névreszóló pálinkáspoharak a Turániában (x)20:32 Ismét többfelé lesz sűrű köd20:02 Kiengedték a Hableányt elgázoló szállodahajó ukrán kapitányát19:29 Tiltakoznak az ügyvédek bűnöző ügyfeleik "kártérítései" kifizetésének leállítása miatt - ők ugyanis nem nyerészkedők, dehogyis18:57 Időnként holttestekkel is lehet találkozni egy bukaresti kórházban18:15 Kiugrott kollégiumi szobájának ablakából egy debreceni egyetemista18:05 Láncra verve tartottak egy idős asszonyt a pincében - felfüggesztett elég lesz17:51 NJA: véget kell vetni a 10,5 éve zajló Budaházy-Hunnia büntetőügynek!
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Ez ellen még a marxizmus sem véd: Jeremy Corbyn lett 2019 legantiszemitább személyisége

Reklám

Nem sokkal a csütörtöki előrehozott választások előtt a Munkáspárt vezetője az amerikai zsinagógagyilkost megelőzve került a csoport listájának élére - írja a Slomóékhoz közeli, kormányhátszéllel gründolt Neokohn. Alább a folytatás. Igaz, a magyar nekik idegen nyelv, de a helyesírási hibákat javítottuk.
A Simon Wiesenthal Központ emellett arra is figyelmeztetett, hogy Nagy-Britannia könnyen „páriává” válhat, amennyiben a baloldali vezetőt választja miniszterelnökévé a jövő héten.
A közelmúltban számos zsidó csoport kongatta meg a vészharangot Corbyn esetleges Downing streetre költözésével kapcsolatban, ahogy a december 12-e egyre közeledik, súlyos antiszemitizmussal vádolva őt és pártját egyaránt.
Zoom
Jeremy Corbyn beszél egy 2016-os május 1-jei felvonuláson - előtérben Nagy-Britannia Kommunista Pártjának ocsmány zászlóival (kép: Justin Tallis / AFP / Getty)
“Senki nem tett többet a főáramú antiszemitizmus politikai és társadalmi életbe való beépítése érdekében, mint a Jeremy Corbyn vezette Munkáspárt” — szögezte le Marvin Hier rabbi, a központ vezetője.
Hier, kinek szervezete a híres nácivadász Simon Wiesenthalról kapta a nevét, a Corbyn által jelentett veszélyt a náci Németországhoz hasonlította (mégis, mi máshoz? - Kuruc.info szerk.), amivel kapcsolatban az emberek nem maradhatnak csendben.
Nem ez az első eset, hogy a politikai vezető felkerült a listára. 2016-ban Corbyn Munkáspártjának antiszemitizmusa a Wiesenthal Központ listájának második helyét foglalta el, 2017-ben ugyanez a tizedik, a múlt évben pedig maga Corbyn a negyedik helyet „vívta ki magának.”
A listákat hagyományosan késő decemberben vagy kora januárban hozzák nyilvánosságra, az idei, korai publikációja összefüggésbe hozható a brit választásokkal kapcsolatos aggodalmakkal.
A brit Munkáspárt a döntést „nevetségesnek és súlyosan sértőnek” titulálta.
Múlt hét csütörtökön a Zsidó Munkáspárt Mozgalom 53 oldalas vádiratot nyújtott be a párt antiszemitizmusát vizsgáló bizottságnak. 2015 óta, amikor Jeremy Corbyn átvette a vezetést, több ezer, zsidók ellen irányuló gyűlöletbeszéddel kapcsolatos ügyet jegyeztek fel pártjával kapcsolatban.
Corbyn mégis köti az ebet a karóhoz, hogy ő nem antiszemita, és a Munkáspárt is elintézte a problémát.
A brit Munkáspárt elnöke egy tévéinterjúban a riporterek nógatására nagy nehezen kimondta, hogy sajnálja, ami antiszemitizmus terén náluk történt, de hozzátette, hogy éppen ő az, aki lépéseket tesz az amúgy más pártokat is érintő zsidógyűlölet ellen.
Nagy-Britannia főrabbija, Efraim Mirvis a múlt hónapban példátlan kiállásában arra szólította fel a szavazókat, vegyék észre az „új mételyt” a pártban, mélységes aggodalmának hangot adva Corbyn esetleges hatalomra kerülésének zsidókra gyakorolt hatásával kapcsolatban - idézi fajtiját a Neokohn.
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready