Az év utolsó Heti progressziójával jelentkezem, hiszen ha a hülyeségméter nem áll meg soha, még ünnepekkor sem, akkor természetesen mi sem pihenhetünk. Nézzük hát a szokásos – most már mondhatom így – toplistánkat, milyen „sikereket” is értünk el haladásfronton az elmúlt időszakban.
1. (valójában 3.) Kezdjük is rögtön a legfontosabbal, hiába hátulról haladunk előre. Ezt ugyanis muszáj rögtön elsőként megemlíteni, nehogy antiszemitizmus vádja vetődjön fel bármilyen kontextusban. Természetesen, ahogy az elkövetkezendő jó pár ezer évet, az új évtizedet is a holokauszttal (mármint a róla való megemlékezésről és közös párbeszéddel) kell kezdeni, hiszen mindenféle migrációs vagy gazdasági feszültség fényévekkel szürkébb probléma, mint a sötét holokauszttudatlanságban szenvedő társadalom. II. Erzsébet ugyanis újév előestéjén uralkodói kitüntetéseket osztogat, ahová két „magyar” is felkerült, mi másért, mint a holokausztoktatásban végzett „múlhatatlan” érdemeikért. Egyikük, John Paul Hajdu ’56-ban hagyta el országunkat, Angliában telepedett le és a Holocaust Educational Trust tagjaként kezdett „holokausztoktatással” foglalkozni. Bizonyára sokat tehetett a „Brit Birodalomért”, ugyanis a díjátadást követően a Brit Birodalom rendjének tagja lesz. A másik „magyar” érintett Eva Neumann, ő is „hasonlóan fontos hőstettekért” nyeri el ugyanazt a jutalmat, mint Hajdu.
Zoom
(Kép: Librarius)
Mivel velük együtt kb. háromtucatnyi ember kap kitüntetést holokausztügyben, felvetődik a kérdés, hogy miért nem nevezzük át az eseményt mondjuk „Királynői kitüntetés a legnagyobb holokauszt-hittérítőknek” szlogenre. Egyszer egy barátom megkérdezte, hogy tudom-e, mi a legnagyobb zsidó ünnep az évben? Gondolkodás nélkül rávágtam a hanukát, de a megfejtés az Oscar-díj-átadás volt. A legnagyobb baj pedig az, hogy a vicc igazából nem vicc.
2. Nem csak a holokausztoktatás szelleme, de Greta Thunberg is leereszkedett közénk egy karácsonyi üdvözlet erejéig, amelyet egy skandináv típusú szobabelsőben, kutyák mellől tett meg a világ számára. Mindamellett, hogy remekül használta ki az úgynevezett „kutya kártyát”, amellyel egyértelműen tud hatni milliók érzelmeire, nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy „boldog ünnepeket” („happy holidays”) és véletlenül sem áldott karácsonyt kívánt, biztosan nem „sértve” senki „érzékenységét”.
Ezzel kapcsolatban a minap szembejött velem egy igen kifejező mém, ezt most szeretettel meg is osztom a publikummal.
Zoom
(Kép: Absolute Chad Moments Fb-csoport)
Greta karácsonyi üdvözletének egyéb részei olyan klisések és unalmasak, hogy több szót nem is érdemel, úgyhogy ugorjunk
3. (valójában 1.) Egy korábbi részben már beszámoltam a malmöi Szent Pál-templomban éktelenkedő homoszexuális témájú oltárképről, ellenben a teljesség kedvéért álljon itt aktuális listánkban az is, hogy azóta már eltávolították. „Svédországban elindult valami”, gondolhatja a naiv ember. Ellenben mi ne essünk ebbe a hibába, ugyanis egészen más oka van a kép száműzésének: a csábító kígyó szerepét a „művésznő”egy transznemű személyre osztotta rá, akiket a svéd egyházkerület szerint ezáltal negatívnak állítanak be, amely nem megengedhető.
Zoom
(Kép: sydsvenskan.se)
Zoom
Erre igazából nem nagyon tudok mit mondani. Közhelyekkel, úgymint „pokolra való barmok”, nem akarok dobálózni, érdemleges dolgot pedig úgysem tudok kihozni ebből. Igazából olyan mélységekben vagyunk (pontosabban vannak a svédek), ahol minden logikátlannak és abszurdnak tűnik. Ez pedig egy olyan kontextust és irracionális környezetet eredményez, ahol teljesen felesleges bármiféle észszerűségre számítani, a magasrendű gondolatokról már nem is beszélve. Viszont nem mindegy, hogy a pohár félig üres vagy félig tele van. Legalább levették.
Nos, ez a három esemény szolgálta az év utolsó Heti progressziójának toplistáját. A következő rész immáron 2020 januárjába nyúlik majd át, persze ez nem kizáró ok arra nézve, hogy a 2019-es év végéről is szemezgessünk majd egy-egy hírt. Én ezúton is sikerekben gazdag új évet kívánok minden kedves olvasónknak, illetőleg kellő kitartást és erős gyomrot a következő év progresszióhullámai ellen is!
Várjuk továbbra is szeretettel olvasóink híreit a hetiprogresszio@protonmail.com címre, amelyek közül a legjobbak beválogatásra kerülnek a toplistába!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info
Eddigi toplisták: