2021. szeptember 18., szombat, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:09 Egy fokkal hasznosabbra cserélték a nőügyi minisztériumot Afganisztánban11:39 A választások után néhány napig korlátozná az államfő kegyelmi jogköreit a nagy elszámoltató Gyurcsány-párt10:49 Már a pénteki teszt során összeomlott a moslék informatikai rendszere10:03 Öten megsérültek egy balesetben Dunaharasztinál09:37 Nem tetszett az elvtársaknak Tajvan katonai költségvetésének növelése09:16 Biden zsidaja is a trumpi "sikeregyezmény" mellett agitál08:40 Példa nélküli diplomáciai válság: Franciaország visszahívta washingtoni és canberrai nagykövetét08:12 Már megint az izlandi lékhorgászok váltottak szót Tiszaújvárosban - egy "ellenérdekű" egyed elesett07:57 Kisebb földrengés volt Répcelak közelében07:44 Tévéostrom: 15 éve próbáltunk rendszert váltani07:30 Akár 120 ezer éves is lehet a ruhakészítés története06:54 Árverésre kerül az amerikai alkotmány első hivatalos változatának utolsó magánkézben lévő példánya23:53 Szerelmi bánat Borsodban: magát vagdosó cigányhoz siettek ki a rendőrök23:35 Közös védekezést kíván a közös veszély - az EU mediterrán országainak vezetői az éghajlati válságról tanácskoztak23:18 A magasabbegységek hadrendje és állománya a keleti fronton, 1941-45
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Jó és szép :: :: Hozzászólások

Korai volt a kommunisták öröme, a hungaristák mégis megtartották a könyvbemutatót

Mint arról portálunk is beszámolt, a Szabad Szellem – Magyar Kultúra Alapítvány szervezésében egy hármas könyvbemutatóra került volna sor október 15-én, ám a helyszínt adó Háló Központ az utolsó pillanatban lemondta azt, mivel kommunisták fenyegették meg őket, többek között a Mérce nevű portál, de köztük volt a Partizán névre hallgató anarchista társaság is.
De beszállt a „rettegésbe” az AntifaInfo Budapest nevezetű Facebook-oldal is, kik azt írták:
„A Horthy-rendszer 1944. október 15-én, a sikertelen háborús kiugrással ért véget, de a korszak szellemiségét továbbvitték a náci birodalom bábjai, Szálasi és nyilas terrorista bandája. Sok tízezer ártatlan ember gyilkosai voltak, mégis vannak, akik az utódaiknak tartják magukat. A mai nyilasok október 15-én könyvbemutatónak álcázott megemlékezést akartak tartani, de a helyszínnek kiszemelt katolikus közösségi ház lemondta a rendezvényüket. Október 17-én a váci rabtemetőben – Vác, Hóman Bálint út - akarnak nyilvánosan emlékezni tömeggyilkos elődeikre.”
Egyik lelkes szimpatizánsuk még egy grafikát is készített a „nagy győzelem” alkalmára, bár azt nem látjuk be, mi köze a dologhoz az olaszoknak (lévén, fasisztákról ír), de sohasem voltak megáldva túl nagy ésszel, mindenesetre csodáljuk meg az alábbi képet:
Zoom
Alighanem nagy szomorúság lett rajtuk úrrá a belvárosi romkocsmákban, ugyanis a könyvbemutatót mégis megtartották, erről számoltak be a szervezők:
„Akik azt hitték, most "visszabújunk rejtekünkbe" azoknak üzenjük, hogy tegnap este mégiscsak megtartottuk a tervezett bemutatót, igaz más helyszínen és zárt körben, de telt ház előtt. Este hatkor egy kellemes vendéglátóegység pincehelyiségében gyülekeztek a meghívott vendégek, hogy részt vegyenek az alapítvány kulturális estjén, és megismerkedhessenek a három kiadott könyvvel. Jó hangulatban telt az este, nagy érdeklődés volt a kiadványokra. Zárásig folytak a rég nem látott ismerősök beszélgetései. Aki pedig most nem tudott eljönni, hamarosan lesz lehetősége egy méltóbb helyszínen, szervezettebb keretek között feltöltekezni. Mindenkinek köszönjük, aki munkájával és gyors reagálásával hozzájárult az esti esemény sikeréhez, és jó olvasást kívánunk!”
Képek az eseményről:
Zoom

Zoom

Zoom

Zoom
Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready