Újabb alapvető tantárgy esik áldozatul a haladók mániáinak. Miután a matematikáról bebizonyították, hogy rasszista, a következő áldozat a helyesírás lett.
Zoom
Itthon is akad rasszizmus bőven - illusztráció
Legalábbis erről tanúskodik egy új, majdnem négyszáz oldalas könyv, amit a Daily Wire mutatott be, és az Alapjogokért Központ (AK) szemlézett.
A könyv írója Asao Inoue, az Arizonai Állami Egyetem dékánja, aki egy újfajta eljárást mutat be, a "munkaalapú osztályozási rendszert". Ez az eljárás nem a szöveg helyessége alapján osztályozza a tanulók helyesírását, hanem a befektetett munka alapján.
Vegyünk egy példát: ha egy diák rosszul ír, de közben nagyon próbálkozik, akkor jobb jegyet kap, mint egy olyan diák, aki helyesen ír, de könnyebben – kevesebb ráfordítással – megoldja a feladatot.
Zoom
Asao Inoue, az Arizonai Állami Egyetem dékánja - hülyék paradicsoma...
A könyv szerzőjétől megtudhatjuk, hogy az ún. kritikai rasszelméletnek megfelelően alakította ki gondolatait, ugyanis úgy véli, hogy a tanulók osztályozási rendszere és az oktatási intézmények is mind a "fehér felsőbbrendűség" fenntartásának eszközei. Tehát micsodák? Rasszisták, úgy bizony.
A szerző személyes példával is szolgál: elmeséli, hogy ő gyermekként angol nyelvtanból csak négyeseket kapott, más nyelvekből, például franciából viszont ötösöket. Érdekes. A francia nyelvet nem a fehér franciák alakították ki? - zárja egy jogos felvetéssel szemléjét az AK, bár azóta sok víz lefolyt a Szajnán, és mára a franciák feketék lettek. Mint az közismert.