Mint annak idején egyes sajtótermékek nyilvánosságra hozták, egy Joseph Moshe nevű mikrobiológus, aki egyébként amerikai-izraeli kettős állampolgár, 2009 augusztusában megjelent dr. True Ott amerikai rádiós népszerű show-műsorában. Ahol is - a jelenlévők és alighanem a hallgatók – legnagyobb megdöbbenésére közölte: bizonyítékokat kíván átadni a hatóságoknak arról, hogy a Baxter Gyógyszergyártó Cég Ukrajnában lévő laboratóriumában vakcinának álcázott "biofegyver" előállításán dolgoznak. A cég oltóanyaga valójában szándékosan úgy van megalkotva, hogy legyengítse az immunrendszert, és az 1918-as spanyolnáthajárvány vírusát tartalmazza - közölte Joseph Moshe.
Zoom
Joseph Moshe letartóztatása
A megdöbbentő interjú elhangzását követően az amerikai rendőrség letartóztatta a tudóst. Azzal a váddal rakták hűvösre, hogy bombamerényletekkel fenyegetőzött a rádióműsorban, ami azonban nem volt igaz. Viszont tény, ami tény: három hónappal Joseph Moshe bejelentését követően - amit akkor és azóta sem vett senki komolyan - kitört egy súlyos influenzaszerű tüneteket okozó járvány Ukrajnában. 2009. október 30-án egyébként még csupán két sertésinfluenza-megbetegedésről (!) volt tudomásuk a hatóságoknak, a H1N1 számlájára írható halálesetet pedig ekkor még nem jelentettek. És ezután hihetetlenül rövid idő, néhány nap leforgása alatt több százezer embert döntött le a lábáról a titokzatos kór Ukrajnában, és a halálos áldozatok száma is jelentős volt.
Hogy kicsoda valójában Joseph Moshe, arra nézve találgatások sokaságát lehet olvasni. Egyesek szerint Moszad-ügynök, akinek felébredt a lelkiismerete, és figyelmeztetni akarta a világot, miféle borzalmas terveket forgatnak a fejükben a világot uralni kívánó őrültek. De az is lehet, pusztán csak képzelődött, és a véletlenek különös összjátékának következtében pusztított a járvány éppen Ukrajnában, ahol állítása szerint a gyilkos vírust kifejlesztették - írta meg a Kuruc.info még 2009-ben.
Az igazi kérdés azonban a következő: hogyan lehetséges, hogy az orosz titkosszolgálat nem fedte fel ezeknek a biolaboroknak a létezését az elmúlt több mint 13 évben? De ha már nem tette meg, akkor is kérdés, miképpen lehetséges, hogy senki a füle botját sem mozdította meg Joseph Mose elhangzott leleplezését hallva? Továbbá, ha igaz, hogy a WHO-tól kezdve Anthony Fauci hivatalán keresztül a kínai hatóságokig egészségügyi és egyéb intézmények sokasága foglalkozik a koronavírus eredetének kikutatásával, hogyan merülhetett feledésbe Joseph Mose 2009-ben elhangzott rádiós interjúja és az év őszén Ukrajnában kitört, sok halálos áldozatot is követelő járvány?
Gergely Bence
(A szerző olvasónk.)