Ismét jelentkezik rendszeres rovatunk, a Heti progresszió. Az aktuális válogatásban megint három LMBTQ-témájú hír kapott helyet, ha már Pride-hónap van, ugyebár. A beküldött híranyagokat ezúton is köszönöm, a hetiprogresszio@protonmail.com e-mail-cím továbbra is üzemel tovább.
3. Vettel is ünnepli a Pride-hónapot, legutóbbi nyilatkozata alapján legalábbis egészen biztosan. Az Aston Martin versenyzője lassan Hamiltont is lekörözi (ha már autóversenyről van szó) progresszivitásban, amelynek rendszeresen hangot is ad.
Zoom
Vettel a Magyar Nagydíjon is provokált már (forrás: Twitter)
Vettel az Attitude LMBTQ-magazin címlapján szerepelt és "véletlenül" pont az azeri nagydíj előtt (erről majd mindjárt) beszélt a Forma-1 törekvéseiről a diverzitás felé. Ennek szellemében hangzott el az is, hogy "egy meleg versenyző jobb irányba terelné a sportágat", amely kijelentés azért különösen furcsa, mert ha már sport és minőség, arról egy szót sem ejtett, hogy tehetséges versenyző is legyen ez a "kiszemelt meleg versenyző".
Mivel a Nemzetközi Automobil Szövetség egyre több olyan országban szervez futamot, amelyek nem éppen "toleráns módon" állnak az "LMBTQ-emberekhez", így többször felvetődött már a kérdés, hogy mit kell, vagy egyáltalán kell-e valamit ez ellen tenni? Vettel sajnos okosabb a mindenre betiltással válaszoló fajtársainál és fontosnak tartja, hogy ellátogassanak ezekbe az országokba, nyilvánvalóan bomlasztás céljából, amit ő a "számunkra fontos értékek és elvek mellett való kiállásként" aposztrofál. Hogy vendégként nem úgy illik viselkedni, hogy a saját véleményemmel provokálok melldöngetve, természetesen fel sem merült benne.
Az Aston Martin egyébként igencsak progresszív istálló hírében áll (erről bővebben itt), habár jobban tennék, ha inkább a versenyzésre koncentrálnának, a korábbi négyszeres világbajnok Vettel szénája nem igazán áll jól a pontversenyben.
Aki pedig szeretne Vettelről, illetve a sport átpolitizálásáról még többet olvasni, az itt is megteheti.
2. Újabb film bukott el 14 ázsiai országban a homoszexualitás propagálása miatt. A Toy Story-filmek előzménytörténete a mese egyik főszereplőjére Buzz Lightyear-re fókuszál, így a Pixar által gondozott animációs film a Lightyear címet kapta.
A Lightyear egy jelenetében azonos neműek csókolóznak, ezért az említett országok (Szaúd-Arábia, Katar, Egyesült Arab Emirátusok stb.) egy az egyben betiltották a filmet.
Zoom
Hiába a szuperszonikus sebesség, Lightyear több ázsiai országba sem jut el (forrás: Wikipédia)
Természetesen ez már nem az első eset, hogy a homoszexualitás ilyen módon való bemutatása miatt ázsiai országokban elkaszálnak filmeket a szigorú médiatörvény értelmében.
1. A Lufthansa is szivárványszínekbe borult a Pride-hónap alkalmából, de lehet, hogy csak a múltkori "fiaskó" miatt akarnak törleszteni.
Instagram- és Facebook-oldaluk, valamint a LinkedIn-profiljuk "LMBTQ-kompatibilis" lett, de a fő attrakció természetesen a szivárványos repülőgép, amely 6 hónapig rontja majd szó szerint a levegőt. Airbus A320 neo típusú gépük a Lovehansa nevet kapta és különböző európai állomásokra fog közlekedni. A feliraton kívül a gép üdvözlőpanele is szivárványszínekben pompázik, a Lovehansa szárnyain pedig szivárványszínű szívecskék láthatóak a gép ablakaiból.
Zoom
Túlcsordult "szeretet" (forrás: Lufthansa Facebook-oldal)
Zoom
Olvasónk képe a Lufthansa LinkedIn-profiljáról (forrás: olvasónktól)
A cég saját bevallása szerint "a nyitottság, a sokszínűség és a megértés híve", amit ezek szerint a Lovehansával is demonstrálni szeretnének.
Ismét egy teljesen LMBTQ-tematikát követő részen vagyunk túl, amely jól jelzi, hogy a Pride-hónap alatt tényleg csúcsra járatják a "toleranciát". Biztosan nincs "nagyobb baj", ha ennyire ráérnek.
Ábrahám Barnabás - Kuruc.info