A garázdaság bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a 70 éves férfival szemben, aki dohányboltban okozott riadalmat.
A vádirat szerint 2023. június 5-én a tatabányai dohányboltban az elkövető és a fiatal férfi között nézeteltérés alakult ki amiatt, hogy utóbbi sérelmezte, hogy az elkövetőt hamarabb szolgálják ki, illetve a lassúsága miatt feltartja őt.
Az elkövető a nézeteltérés során a férfit előbb a járást segítő botjával a nyakán egyszer megütötte. Ezután a nadrágja zsebéből elővett egy zsebkést, és azt kinyitott élével a fiatal férfi nyakához emelte.
A sértett az elkövető magatartásától megijedt, hátralépett, és kérte a dohánybolt alkalmazottját, hogy hívjon rendőrt.
A fiatal férfi nyakán a késtől nyolc napon belül gyógyuló kisebb felületi, orvosi ellátást nem igénylő hámsérülés keletkezett, emiatt nem kérte az elkövető megbüntetését.
Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a lefoglalt kést kobozza el - közölték honlapjukon.
Alább látható a nem mindennapi eset: