Miközben a Jobbik Magyarországért Mozgalom szombaton hivatalosan is megindította kampányát, és egy lélekemelő rendezvényen 2500 ember előtt hitet tett a valódi rendszerváltozás és az igazságosabb magyar jövendő mellett, addig a Kubatov Gábor pártigazgató szerint minden egyéni választókerületben győztesnek látszó Fidesz másfajta előkészületeket tesz a háttérben.


Wiesel Balogja és Schmidt Maca

Schmidt Mária a Terror Háza Múzeum igazgatója, aki 7-8 éve még a jobboldal egyik fő orákulumának számított, de kegyvesztett lett, mert 2006 után tett egy kísérletet Orbán elmozdítására és a Fidesz teljes mértékű áttolására a szélsőséges liberálisok közé (persze most is ott vannak a pártban, például Pokorni vagy Deutsch). Schmidt párhuzamosan vezeti a XXI. Század Intézetet is, hogy a közelmúlt és közeljövő kutatása az ő és elvbarátai monopóliuma lehessen. A jól ismert Soros-metodika: gyűrjünk magunk alá minél több látszólag független szervezetet, így mindenhol a mi embereinket képezik ki. Schmidt Mária korábbi férje Ungár András nagyvállalkozó, a leszbikusságát hirdető volt SZDSZ-es Ungár Klára testvére volt, majd Ungár halála után nem sokkal – információink szerint – összeköltözött a különösen ellenszenves Gerő Andrással, aki 2006-ban nyilvánosan kritizálta az elnyomó hatalommal ellen tüntetőkkel szembeni túlságosan puha (!) rendőri fellépést. Gerő amúgy a Habsburg Intézet vezetőjeként „jeleskedik”, miközben németül sem beszél elfogadhatóan. A zsidó szempont című könyvét most akciósan lehet megrendelni az interneten…
Ez a páros január 14-én sokatmondó rendezvényt hozott tető alá a XXI. Század Intézet szervezésében: Skót szoknya, versus bocskai, menő nem menő címmel a magyar identitásról a XXI. században. Kezdjük azzal, hogy a derék skótok ruhaviseletét összefüggésbe hozni a magyarsággal már elég torz világképre utal, az infantilis „menő, nem menő” besorolást a jobb családból származók már a kamaszkorra kinövik. A legalapvetőbb kérdés mégis az, hogy Schmidt és Gerő ugyan mit tudhatnának a magyar identitásról? Mert ahhoz a magyar útlevél kevés…
Jellemző, hogy az egykor igazi felüdülést jelentő Kossuth rádiós Vasárnapi újság is beszámolt az eseményről (s itt a Heti Válasz "tudósítása"), nyilván a kormányváltás utáni támogatásokra kacsingatva. S nézzük meg, kiket sikerült még felsorakoztatni a Fidesz háttérintézményének erre a rendezvényre: Uj Pétert, az Index főszerkesztőjét és hosszú évekig a Népszabadság állandó rovatának szerzőjét. Babarczy Esztert (Kuruc.info: az ő hazudozásaival kapcsolatban ITT van egy jó kis cáfolat), a Magyar Narancs és más balliberális szennylapok szélsőségesen magyargyűlölő újságírónőjét, aki azzal vívott ki magának komoly elismerést a magukfajták körében, hogy már ’98 őszén leírta, hogy rokonai rettegnek, amióta Orbán kormányoz, és azóta is minden lehetséges fórumon fröcsögi magyarellenes nézeteit. Az előadását azzal kezdte, hogy a díszmagyar és szado-mazo ruha keverékéből álló öltözetét provokatívan levette, nem mintha fonnyadt teste bárkinek is esztétikai élményt jelentene, esetleg a közeledő holokauszt emléknapnak kívánt reklámot csinálni. Náray Tamás homoszexuális divattervező elmesélte, hogy miért nem meri felvenni bocskaiját.


Náray, a buzi zsidó

Szót kaptak a Schmidt szárnyai alól kikelt fiókák, a magukat konzervatívnak nevező és közben a legszélsőségesebb neoliberális, piaci fundamentalista ideológiát kifejtő Baranyai Márton és Balázs Zoltán. Utóbbival kapcsolatosan a Magyar Nemzet szombati magazinja tavaly ősszel elkövette azt a hibát, hogy meghívta egy kerekasztal-beszélgetésre, ahol vérlázító arcátlansággal ás cinizmussal fejtette ki a vegytiszta SZDSZ-es nézeteit, amit most is megtett, hiszen ezért tartják.
További fellépők a megtévesztett vagy kollaboráns magyarok: Balog Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki hiába csúszott hason a legutóbb a holo-szélhámos Elie Wiesel előtt, a csaló búcsúzóul beletörölte lábát a Stockholm-szindrómás református lelkészbe. Fricz Tamás, aki mint a Civil Összefogás képviselője, látszólag rendszer-függetlenként, de abszolút a Fidesz iránymutatásának megfelelve felelős a fennálló rendszerrel szembeni elégedetlenség kitörésének lefojtásában, amit tavaly tavaszi vonulásos akciói (pl. a Sándor-palotához) mutattak meg: pótcselekvéseivel leköti az embereket, így megakadályozva, hogy az egyetlen valóban változást akaró erő, a Jobbik vezetésével eredményes tömegmozgalom induljon el. Granasztói György, a Professzorok Batthyány Körének tagja, aki néha látványosan mond valami rendszer-kompatibiliset, elégedetten belemeredve a meghatározó értelmiségi pozíciójába.
Ez a névsor a Fidesz holdudvarát takarja, az ő szellemiségük lehet uralkodó, ha áprilisban megszavazzák őket. A másik oldalon Vona Gábor, Morvai Krisztina, Szegedi Csanád, 56 szellemisége és rengeteg hazafi, aki nem csupán hisz, de tenni is akár a szebb magyar jövendőért. Van választásunk!

Lenhardt Balázs

képviselőjelölt
Jobbik Magyarországért Mozgalom
(Kuruc.info)
Kapcsolódó:
- A metélt cigófajvédő Lenin-szobrot követel a Turul mellé (Babarczy a konferencián előadott finn témájú hazugságának tételes cáfolatával)