Az MDF elnöke választ vár az ügyészségtől arra, mit kíván tenni a most már rendszeressé váló ügyészségi kiszivárogtatások megakadályozására és a felelősök megtalálására - adja hírül a Magyarországi Talmudista Iroda.
Mit kíván tenni az ügyészség a köreiből történő rendszeres, egyoldalú, jogellenes, esetenként már-már "bűncselekmény-gyanús" kiszivárogtatás ellen - kérdezte Dávid Ibolya az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében. A pártelnök annak kapcsán fordult az ügyészséghez, hogy lapinformáció szerint az Oktatási Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának felfüggesztett vezetője ellen zajló büntetőügyben a gyanúsított kihallgatása után alig fél órával a jegyzőkönyvet a Budapesti Nyomozó Ügyészség faxgépéről elküldték, majd a dokumentum nem sokkal ezután egy internetes portálon már olvasható volt.
"A jegyzőkönyvet valaki vagy valakik arra illetéktelenekhez juttatták el és így a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tették. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ebben az ügyben az ügyészség semmiféle belső vizsgálatot nem indít" - olvasható Dávid Ibolya közleményében.
A Népszabadság csütörtökön írt arról, hogy Borovszky Tímea kihallgatási jegyzőkönyvét a Budapesti Nyomozó Ügyészség faxgépéről küldték el valahová, és rövidesen a Kuruc.info című portálon volt olvasható.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: