Ilyen volt a Magyar Nemzeti Bank régi, ízléstelen, nézhetetlen, ósdi, mucsai, paraszt, igénytelen, primitív, randa logója. Én nem is tudom, hogy tudtunk így élni...



De szerencsére itt vannak a mi fejlett, érzékeny, művelt, művészetek iránt fogékony, kozmopolita, liberrrrális, európijééé barátaink. Mert más az ábra, más a hám, és megint más az Ábrahám. Ezt az új logót Braun Róbert cége készítette nekünk.

Igen, és ezerszer is igen. Ezen megakad a szemünk. Letisztult, nem hivalkodó formavilág, a vonalak buja vegetációja, a felfelé mutató vektorok lüktető, mégsem indolens ritmusa felráz, táncra ingerel, s, annak ellenére, hogy koloratúrája picit szűkmarkúnak tűnhet a felületes szemlélőnek, mégis beleég a retinánkba, mégis hat ránk, bizony. Mindazonáltal az 50 millió forintot csöppöt túlzónak érzem érte, még akkor is, ha látom, mennyi munka, tehetség, szorgalom, odafigyelés, fáradozás, éjszakába nyúló tervezés, rajzolás, grafikai munka kellett hozzá. De ne legyünk ünneprontók. Örüljünk együtt, zúgjanak a harangok! Íme Braun Róbert logója! Mi lenne velünk nélküle?!

(Olvasónktól)
Friss: Olvasónk írása nyomán a Magyar Nemzet is felfigyelt az ügyre:
Pálcikás logó az MNB-nek 50 millióért
Az utóbbi három évben 46 millió forintot költött el a Simor András vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) arra, hogy a jegybank új arculatot kapjon. Így született egy új logó is, a belső ellenőrzés szerint szükségtelenül.
Az elszórt közpénzek egyetlen, az adófizetők számára látható eredménye mindössze annyi, hogy az MNB jól ismert, patinás emblémáját lecserélték egy semmitmondó, hét darab pálcikából álló logóra. A jegybank felügyelőbizottsága április 1-jei ülésén több más szabálytalan, visszaélés-gyanús megállapodás mellett az arculatváltásra kötött szerződéseket is áttekintette, és indokolatlannak, szükségtelennek találta azokat - írják a mai, szerdai lapszámban.