Izraelbe ma reggel megérkezett a palesztin nép államalapítási jogáért, illetve a palesztin területek elrablása, elzsidósítása ellen tiltakozó nemzetközi aktivisták első csoportja. A Párizsban repülőgépre szállt demonstrálókat az izraeli rendőrség azonnal lefogta, kihallgatták őket, s mivel nem találtak közöttük „potenciális terroristát vagy náci háborús bűnöst”, egy részüket máris kitoloncolták az Ígéret földjéről. Óriási a rendőrségi készültség az izraeli repülőtéren és környékén.

Izraeli rendőrök a lodi repülőtéren
Vasárnap és az elkövetkező napokban a nyugati világ több pontjáról kiindulva palesztinbarát békés demonstrálók (izraeli megfogalmazás szerint: „antiszemita felforgatók”) százai kívánnak megérkezni Izrael legnagyobb repülőterére, a Lodi Ben Gurion Nemzetközi Légikikötőbe, hogy kifejezzék szolidaritásukat a független államukért küzdő palesztin néppel, illetve tiltakozásukat a palesztin területek izraeli megszállása ellen. Az izraeli rendőrség és a titkosszolgálatok mindent elkövettek és elkövetnek annak érdekében, hogy a több száz külföldi aktivista ne érkezhessen meg a lodi repülőtérre, vagy ha már megérkeznek, azonnal lecsaphassanak rájuk. A repülőtéren és környékén már ma hajnalban közel ezer egyenruhás és számos titkosrendőr helyezkedett el az „antiszemiták” méltó fogadására.

Tüntetés a brüsszeli repülőtéren
Izraeli vezető politikusok „súlyos provokációnak” nevezik a palesztinokért szervezett legújabb „flytillát”, azaz repülőgépes flottillát, amelyet nemzetközi kapcsolataik, s a világszerte jelen levő titkosszolgálatuk mozgósításával igyekeznek már külföldön, a demonstrálók felszállásának megakadályozásával, fenyegetéssel, egyes kormányok és légi társaságok zsarolásával meghiúsítani. Hogy milyen sikerrel, az elkövetkezendő napokban kiderül. Mindenesetre a palesztinbarát békés demonstrálók első, öt személyből álló, Párizsból elindult csoportja ma reggel már megérkezett a lodi repülőtérre, ám az izraeliek azonnal lecsaptak a hívatlan vendégekre, kihallgatták őket, s a rendőrség közlése szerint közülük kettőt máris kitoloncoltak Izraelből. Az izraeli rendőrség mindenáron szeretné megakadályozni a nemzetközi hírverést, s ennek érdekében a palesztinbarát demonstráció megakadályozására, elfojtására kidolgozta az úgynevezett „Védett térség 2 – operatív műveletet”. A demonstráció szervezői szerint mintegy kétezer palesztinbarát személy érkezik Izraelbe az elkövetkező napokban.

A Lufthansa egyik utasának letiltása ma
„Franciaország a legújabb izraeli kolónia?” - olvasható a megválaszolásra váró francia nyelvű kérdés a párizsi Charles de Gaulle Repülőtéren tüntetők egyik transzparensén. A francia főváros repülőterén, mint ahogyan több más nyugat-európai nagyváros repülőterén, jelenleg is tiltakoznak azok a személyek, akiket az izraeli tiltólista alapján nem engedtek fölszállni az Izraelbe tartó járatokra. Izraeli utasításra a német Lufthansa is számos Izraelbe repülni szándékozó utastól tagadta meg a beszállást a németországi repülőtereken. Hasonló a helyzet Brüsszelben és Genfben is. Brüsszelben a letiltott utasok a repülőtér padlójára ülve tiltakoznak. Emlékezetes, hogy tavaly a „magyar” hatóságok, bevallottan izraeli utasításra Budapesten több utast megakadályoztak abban, hogy Izraelbe repüljenek. Egyelőre még nem érkezett róla hír, de az izraeli biztonságiakkal földúsított Liszt Ferenc Repülőtér valószínűleg ezúttal is készségesen tesz eleget az elvárásoknak.

Kérdés a párizsi repülőtéren
Közben kiderült, hogy az óvintézkedések ellenére is Izraelbe érkező palesztinbarát békés demonstrálóknak letartóztatásuk pillanatában a rendőrök átnyújtják az izraeli kormány által aláírt cinikus levelet, amelyben tudomásukra hozzák azt, hogy Izrael a Közel-Kelet egyetlen demokratikus országa, s ezért jobban tennék, ha például Szíriában vagy Iránban védenék az emberi jogokat.

Az izraeli kormány „fogadólevele”
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info