Ma délelőtt adták át az alább olvasható petíciót a Vasas-szurkolók a klub vezetőjének, az ellen tiltakozva, hogy abban a stadionban rendezik meg a buziolimpia egyes számait, amelyet a mindenki által tisztelt Illovszky Rudolfról neveztek el, aki a Vasas kultikus személyisége volt.

Tisztelt Markovits László!
A Vasas-szurkolók egy csoportjának nevében azzal a kéréssel fordulunk Önhöz és a Vasas S.C. vezetőihez, hogy vizsgálják felül a megkötött szerződéseket, és akadályozzák meg a Fáy utcai és a Folyondár utcai létesítményben június 27. és július 1. között az Atlasz-Frigo által Budapestre szervezett 2012. évi rendezvényét, a "14. Euro Games 2012 -t"!
Nekünk, szurkolóknak nem feladatunk, hogy mások felett ítélkezzünk, mert a szexualitás mindenkinek a magánügye, de ez az esemény véleményünk szerint egy provokatív rendezvény. Olyan esemény, ahol a korábban börtönnel büntethető homoszexuális életvitelű emberek - akik mára eljutottak arra a szintre, hogy különböző jogokra hivatkozva, kisebbségként kirekesztő sporteseményt rendezhessenek - a nagy többségben lévő egészséges embereket provokálják.
Sajnos a helyszín biztosításával mindehhez a Vasas S.C. a nevét adja, létesítményein kívül pedig az emberek a rendezvényhez a 101 éves Vasas nevet, a volt és jelenlegi sportolókat, valamint a szurkolóit kapcsolhatják – kapcsolják.
Ezt a rendezvényt még Tarlós István főpolgármester sem támogatja. Mint írja:
„Természetesen tudomásul veszem, hogy vannak a szervezőcsoport által képviselt életformával azonosan gondolkodó és érző embertársaink. Tiszteletben tartom jogaikat, ugyanakkor a szervezet munkájába beavatkozni nem óhajtok. A magam részéről azonban főpolgármesterként és magánemberként a képviselt életformától és a rendezvénytől egyaránt elhatárolódom, így azt támogatni sem tudom. „
Hozzá csatlakozva mi is tiltakozunk a rendezvény ellen, főleg úgy, hogy ehhez a Vasas név is kapcsolható, hisz ennek következtében a sportolókon kívül minket, szurkolókat tesznek ki a megaláztatás és a gúny tárgyává, ki tudja, hogy mennyi időre. Nem értjük, hogy mit lehet azoknak a gyerekeknek és szüleiknek mondani a későbbiekben, akik nap mint nap ezekben a létesítményekben sportolnak.
Miközben látjuk, a vezetés nagy erőfeszítéseket tesz, hogy a Vasas egy szerethető, családbarát egyesület képét mutassa kifelé az „ Első a család!” szlogennel, akkor ebbe a törekvésbe vajon hogyan illeszkedik ez a rendezvény?
A Vasas vezetői honnan tudják, hogy az a bevétel, amit rövidtávon hoz ez a rendezvény, az hosszabb távon nem árt-e többet szeretett csapatunknak?
Kérjük, térjenek jobb belátásra, és ebben a nehéz helyzetben ne nehezítsék még jobban a sportolók, a szakosztályok és a szurkolók életét egy ilyen felelőtlen döntéssel!
Tisztelettel:
A Vasas hűséges szurkolóinak egy csoportja, akik maximálisan elhatárolódnak ettől a rendezvénytől