Orosz Mihály Zoltán levele a település lakosságához:
Érpatak Tisztelt Lakói, Kedves Barátaink!
Tudom, hogy velem együtt Önöknek is egyre jobban elegük van azokból a romboló emberekből (áljogászokból és liberális újságírókból stb.), akik folyamatosan a településünk, önkormányzatunk, a polgármester és az Érpataki Modell lejáratására törekednek.
A személyemet ért becstelen és aljas szándékú rágalmazássorozattal kapcsolatban az első jogsértés után közel 7 év elteltével fontos eredményt értünk el:
A becsületembe való gázolás miatt Orgován Zoltánt és Tatai Istvánt a Debreceni Ítélőtábla jogerősen a helyi képviselő-testületi ülésen történő nyilvános bocsánatkérésre kötelezte, mert sorozatos magatartásukkal megsértették a jó hírnevemet és az emberi méltóságomat, ezért őket a bíróság a további jogsértéstől eltiltotta és a nyilvános bocsánatkérésen túl Tatai Istvánt 100 000 Ft összegű nem vagyoni kártérítés és 117 000 Ft perköltség viselésére kötelezte, Orgován Zoltánt pedig a képviselő-testületi ülésen történő nyilvános bocsánatkérésen túl 250 példányszámú A/4 nagyságú szórólap saját költségén történő elkészíttetésre, melyen a bíróság által kötelezően előírt bocsánatkérő szöveget kell eljuttatnia Érpatak lakosai részére.
Orgován Zoltán CKÖ-elnököt a bíróság jogerősen bocsánatkérésre és a további jogsértéstől való eltiltásra az alábbi jogsértések miatt kötelezte:
· a 2005. szeptember 17-ei választási szórólapján való rágalmazásáért,
· a 2005. december 29-ei testületi ülésen való rágalmazásáért,
· a 2006. április 29-ei testületi ülésen való rágalmazásáért,
· a 2006. június 15-ei választási szórólapján való rágalmazásáért,
· a 2006. szeptember 11-ei testületi ülésen való rágalmazásáért,
· a 2006. szeptember 29-ei választási szórólapján való rágalmazásáért,
· a 2008. február 21-ei testületi ülésen való rágalmazásáért.
Tatai István kocsmárost a bíróság jogerősen bocsánatkérésre és a további jogsértéstől való eltiltásra az alábbi jogsértések miatt kötelezte:
· a 2006. március 16-ai testületi ülésen való becsületsértése miatt
· a 2004 április 26-ai mocskolódása,
· valamint a 2003. márciusi óvodaátadási ünnepségen tanúsított becstelen magatartása miatt.
A bíróság által elrendelt nyilvános bocsánatkérésre a 2012. június 28-án 15 órakor kezdődő és a polgármesteri hivatal Árpád Termében tartandó nyilvános képviselő-testületi ülésen fog sor kerülni.
Erre a fontos eseményre mindenkit szeretettel várunk!
Azt a tényt, hogy a becsületsértések miatti eltiltások hatálya alatt vannak ezek a személyek, azért tartom fontosnak Önökkel tudatni, mert ha ezen aljas cselekedeteiket megismétlik, akkor ezen eltiltás az újabb felelősségre vonások során súlyosító körülményként értékelhető.
Kérem Önöket, hogy a lakosságot félrevezetni igyekvő, utcai áljogászok ostobaságaira továbbra se hallgassanak, álljanak Önök is az igazság és a településfejlesztés oldalára, melyen mi mindig álltunk és állunk, ugyanis itt van a legnagyobb, nem e világi, és Istentől jövő támogatás és segítségnyújtás.
Újból hangsúlyozzuk, hogy nem mi (az építő tevékenységet folytató lakosok, képviselő-testületi tagok és én) kezdjük a harcot, mi csak mindig kötelességszerűen felvesszük a kesztyűt és igyekszünk minél hatékonyabban helyrerakni a település ellenségeit képező rendbontó személyeket. Mi már a mintatelepülés címünket, az élhető és virágzó település kialakításának gyakorlatát, és a növekedő ingatlanárakat nem hagyjuk. A minden jó szándékú embert szolgáló Rendet kialakítottuk és meg is védjük.
A köztünk lévő rendbontókat és lakosság félrevezetőket hatékonyan fogjuk szembesíteni a törvényekkel, de van mód is ezt elkerülni: a romboló létformával véglegesen fel kell hagyni és a becsületes, rendszeres munkavégzés általi építő életmódra át kell térni.
Érpatakon mindig tisztességes, szorgalmas munkából élő építő emberek éltek, akik a családjukért sokat dolgozva rengeteg áldozatot hoztak és hoznak. A társadalmi együttélés szabályait megszegők közöttünk nem élhetnek, ezért vagy megváltoznak vagy elköltöznek vagy börtönbe kerülnek. Mi csak munkából élő, békés és jó szándékú, közös országunkat velünk együtt építő emberekkel vagyunk hajlandók egy közösséget alkotni. Minden Érpatakot építő ember nemre, korra, fajra való tekintet nélkül bizalommal forduljon hozzám, a rombolók viszont messziről kerüljenek.
Előre is köszönjük a további erős összefogást, a sok őszinte segítő szándékot és Érpatakot építő tetteiket. További közös sikereinkhez kívánok kitartást, erőt és egészséget.
Érpatak, 2012-06-25.
Tisztelettel:
Dr. Orosz Mihály Zoltán
Érpatak polgármestere