Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:29 Két osztrák diplomata megfigyelőként jelen volt a fehérorosz elnökválasztáson, de állásfoglalást nem tesznek közzé - akkor jó, hogy ott voltak18:09 Lengyel ügyészségi vizsgálat is indult a buszbaleset ügyében17:48 Petrov Anatolij nevét vette fel a pécsi uszoda17:27 Belorusz elnökválasztás: a 10 százalékos Szvjatlana már a hatalom békés átadásáról tárgyalna 17:23 Lemond a libanoni kormány16:54 Kiváló fiaitól veszi el az állampolgárságot a hálátlan Belgium16:33 Már a németországi szocdemek is a jobbszéltől várják a megváltást16:05 Vonat elé hajtott egy autó Szügyben - egy gyereket is kimentettek a járműből 16:01 Az öt pont teljesítéséről írt hosszú levelet Orbán Kövérnek15:21 Kínai vadászgépek kóstolgatták a tajvani légteret az amerikai miniszter látogatása alatt14:58 Puskás-musicalt mutatnak be augusztus 20-án az Erkel Színházban14:32 Mielőtt meghalt, az őrökre támadt egy dühöngő cigány a sátoraljaújhelyi börtönben - így kell mártírt csinálni belőle13:56 Természetesen egy zsidó készíti el a világ legdrágább védőmaszkját 13:19 Országszerte folytatódik a vérszívóirtás12:51 Lemondott a libanoni igazságügyi miniszter is
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Berlinben mintegy 20 ezren "ünnepelték" a koronavírus-járvány végét

Reklám

A berlini Friedrichstraßén mintegy 20 ezres menet követeli a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló rendelkezések hatálytalanítását, miközben azt hangoztatják, hogy a járványnak már vége, s eljött a szabadság napja. A vonuló tömeghez egyre többen, főleg fiatalok csatlakoznak a német fővárosban - tudósít a 19vierundachtzig.com közösségi oldal és a Traunsteiner Tagblatt honlapja.
Zoom
A vírus elleni rendelkezések ellen tüntetők Berlinben – Persze, hogy az antifa társulat is ott van (fotó: AP)
Németország fővárosában „Das Ende der Pandemie – Tag der Freiheit” (A világjárvány vége – A szabadság napja) jelszóval főleg eszement német fiatalok, mintegy 20 ezer ember vonul Berlin Friedrichstraße nevű főutcáján. A tüntetés különböző helyszínekről bejelentkező, élő képeket továbbító 19vierundachtzig.com hírportál tudósítója szerint a 7 és fél kilométer hosszú menet résztvevőinek száma egyelőre mintegy 15-20 ezer, ám a sok csatlakozót tekintve a tüntetők száma nemsokára akár hat számjegyű is lehet.
Zoom
Vonuló tömeg a Friedrichstraßén (fotó: Cristoph Sroeder)
A koronavírus-járvány elmúlását „ünneplő”, a jelek szerint a közösségi médiákon közzétett felhívások hatására utcára özönlő emberek a többi között a „Wo bleibt die Corona Pest?” (Hol marad a koronadögvész?) fölirattal ellátott transzparenseket emelik magasba. A Brausteiner Tagblatt tudósítójának a tüntetés jelszavának második mondatáról rögtön az jutott eszébe, hogy a „náci ikon” Leni Riefenstahl főszerepelésével A szabadság napja címmel volt egy propagandafilm, amely az NSDAP 1935-ben tartott pártnapjáról szól.
Zoom
„Hol maradt a koronapestis (dögvész)?” – kérdezik a járvány végét ünneplők
Jan Redmann, a kormányzó CDU Brandenburg tartománybeli parlamenti frakcióvezetője a mostani tüntetést a Twitter-oldalán így kommentálta: „Ismét naponta ezer új megfertőzést diagnosztizálnak, s ennek ellenére Berlinben a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott rendelkezések ellen tüntetnek? Ilyen veszedelmes hülyeséget többé nem engedhetünk meg magunknak.”
Frissítés: A hírünkhöz csatolt élő közvetítésből kitűnik, hogy a tüntetők kemény magja, vezetősége között megjelent a német rendőrség. A karneváli hangulatban egybegyűlt, az utca közepén felállított pódiumról politikai szónoklatokra és zenei előadásokra váró tömeget a rendőrség minden valószínűség szerint nemsokára feloszlatja.
Zoom
Izraeliek is támogatják a koronavírus megszűnését ünneplő németeket (kép forrása: RT)
H. J. – Kuruc.info
2. frissítés: Oszlatott a rendőrség
Feloszlatta a német rendőrség szombaton kora este azokat a tüntetőket, akik azért gyűltek össze Berlinben, hogy tiltakozzanak a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen.
A rendőrség azzal indokolta a fellépést, hogy a demonstráció szervezői nem voltak képesek biztosítani az egészségbiztonsági előírások betartását.
20 ezer vagy 1,3 millió?
A hatóságok szerint 20 ezer fős tömeg vonult át a belvároson a Brandenburgi-kapuig, és vett részt azt követően a tiltakozáson, míg a szervezők 1,3 millió főre becsülték a résztvevők számát.
Csak kevés tüntető viselt szájmaszkot, akin volt, arra többen rákiabáltak, és arra szólították fel, hogy vegye le. Sokan a távolságtartásra sem ügyeltek. A tiltakozók fütyültek, "szabadságot" követeltek és "ellenállásra" buzdítottak. Többen azt kiabálták: "a koronavírus-világjárvány a legnagyobb összeesküvés-elmélet".
Nácizó ellentüntetők
Ellentüntetők is gyülekeztek, akik közül többen azt kiáltozták a demonstrálóknak: "nácik kifelé!". A rendőrség a nap folyamán távol tartotta egymástól a két tömeget, hogy megakadályozza az összetűzéseket.
A berlini tüntetésre Németország-szerte mozgósítottak szimpatizánsokat. Andreas Geisel berlini szenátor péntek este arról beszélt, hogy "neonáci szervezetek" is toboroztak résztvevőket.
Jens Spahn német egészségügyi miniszter bírálta a tiltakozókat amiatt, hogy nem tartották be a biztonsági előírásokat. Elismerte, hogy az embereknek világjárvány idején is joguk van tüntetni, de nem így, ahogy az szombaton történt. "Józan ész, kitartás és összefogás kell ahhoz, hogy a pandémiát legyőzzük" - írta a tárcavezető a Twitteren.
SPD-társelnök: covidióták!
Saskia Esken, a szociáldemokrata párt (SPD) társelnöke úgy fogalmazott: "Covidióták ezrei most idézték elő a járvány második hullámát" azzal, hogy nem tartottak egymástól távolságot, és nem viseltek szájmaszkot. Ostorozta a tüntetőket amiatt, hogy nemcsak az emberek egészségét tették kockára, hanem az egész ország sikerét is a járvány elleni küzdelemben és a gazdaság újraindításában.
A hét végére további hasonló rendezvényeket terveznek Németországban annak ellenére, hogy az új koronavírus-fertőzések száma egyre emelkedik. Az utóbbi 24 órában 955 új esetet regisztráltak, május óta nem emelkedett ilyen nagy ütemben a fertőzések száma, leszámítva egy június közepi helyi gócpontot egy húsüzemben. A hatóságok szerint az emelkedést az magyarázza, hogy az emberek nem tartják be az óvintézkedéseket.
Németországban meghaladja a 209 ezret a regisztrált fertőzöttek száma, a koronavírussal összefüggő halálesetek száma pedig 9148.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready