A koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére bevezetett intézkedések nemrégiben bejelentett, fokozatos feloldása mellett Belgium nem tervezi, hogy kedvezményeket biztosít a beoltottak számára.
Zoom
Maszk helyett: egy belgiumi művész "hordozható oázisa" (fotó: Yves Herman/Reuters)
Zoom
Sajtóbeszámolók szerint Alexander De Croo belga miniszterelnök a tervezett, a koronavírus elleni beoltottságot igazoló dokumentummal kapcsolatban azt nyilatkozata: Belgium "nem engedheti meg", hogy hátrányos megkülönböztetés érje azokat, akik még nem kaphatták meg a védőoltást.
Az oltási igazolványok bevezetése nagyon érzékeny terület, mert még nem mindenkinek volt esélye beoltatni magát. A beoltottság nem biztosíthat megkülönböztetést senki számára - közölte a miniszterelnök.
Belgium a közelmúltban a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett szabályok fokozatos feloldását jelentette be. Közel két hete kinyithattak a nem létfontosságú árukat kínáló üzletek, a kávézók és az éttermek május 8-tól nyithatják meg teraszaikat. Kulturális események megtartásának lehetőségéről a belga kormány leghamarabb június elején dönthet.
(MTI nyomán)