Gideon Szaár izraeli miniszter az egyik izraeli csatorna híradójának adott interjújában azt mondta, hogy a Gázai övezetnek „kisebbnek kell lennie a háború végére”, és hogy „lennie kell egy olyan, biztonsági övezetnek minősített területnek, ahová bárki belép, azt elfogják” – írja a Háárec nyomán az Index.
Zoom
Fotó: Amir Levy / Getty Images Hungary
Szaár hozzátette, hogy Izrael háborúban áll Iránnal, és hogy először a Hamász katonai képességeit kell megsemmisítenie.
„A gázai települést nem szabad megújítani... de meg kell fizetniük a veszteség árát – mondta. – Világossá kell tennünk a kampányunk végét mindenki számára, aki körülöttünk van. Aki háborút indít Izrael ellen, annak területet kell veszítenie” – mondta Szaár.
Az izraeli hadsereg közben be akar hatolni Gáza szívébe, de a szombati napon a Hezbollah is rakétákkal lőtte Izraelt.
Összehangolt és jelentős szárazföldi hadműveletre készülnek
Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy a gázai hadjárat kiterjesztésére készülnek, szárazföldön, tengeren és levegőben is támadni fognak.
– A támadási tervek széles körű végrehajtására készülünk, amelyek egyebek mellett integrált és összehangolt légi, tengeri és szárazföldi támadást foglalnak magukban – idézi a Háárec az IDF közleményét.
Az izraeli hadsereg zászlóaljai és katonái az egész országban készen állnak bevetésre, és felkészültek a készenlét növelésére, a háború következő szakaszaira, főleg egy jelentős szárazföldi hadműveletre – tette hozzá az IDF.
A hadsereg egyik propagandavideója: