A Hezbollah két fontos vezetőjének likvidálásával folytatta csütörtökön harcát az izraeli hadsereg északon, miközben délen a Gázai övezet északi részének evakuálásával újabb hadműveletre készülnek a palesztinok ellen.
Az IDF csütörtök reggel bejelentette, hogy megölte a Hezbollah két kulcsfontosságú "terroristáját", Ahmad Musztafa Alhadzs Alit és Muhammad Ali Hamadant Libanonban.
A múlt héten kezdődött korlátozott dél-libanoni szárazföldi hadműveletben újabb, 36 éves tartalékos katona esett el. Vele 731-re nőtt a háború tavaly októberi kezdete óta elesett izraeli katonák száma - legalábbis ennyit ismernek be.
„Aki Dzsabálíjában marad, az veszélybe sodorja magát”- szólította fel a Gázai övezet északi részén élőket az X-en az izraeli hadsereg arab nyelvű szóvivője, Aviháj Adri. Arra kérte a civileket, hogy meneküljenek az övezet déli részén fekvő "humanitárius zónákba". Ennek ellenére az evakuálásra felszólított térségben mintegy 300 ezren a maradás mellett döntöttek.
"Ne higgyenek a Hamász-vezetők hazugságainak és jelszavainak!" - figyelmeztetett Adri, miután evakuálásra szólították fel Bét Hanún, Bét Lahija és Dzsabálíja civil lakosságát a harcok kiújulása előtt. A Hamász ezzel szemben a helyben maradásra szólította fel a gázaiakat, illetve a távozókat visszatérésre kérte a szumudra, vagyis kitartásra hivatkozva.
(MTI korrigálva)