Biztonsági kamera előtt, fényes nappal, egy bő órája támadták meg gátlástalanul a Szabadság téri református templomot, illetve Horthy Miklós szobrát, vörös festékkel komoly rongálást okozva. Hegedűs Loránt lelkipásztor már intézkedett a helyrehozatal érdekében, a rendőrség pedig éppen helyszínel - írja bejegyzésében Novák Előd.
A Mi Hazánk alelnöke rámutat: hiába is várjuk Karácsony Gergely elhatárolódását, ő épp felbujtónak tekinthető, hiszen a Mi Hazánk nemzeti összefogással tartott, tavalyi és idei Horthy-felvonulása kapcsán is uszított a megemlékezés ellen. A szobrot legutóbb június 4-én koszorúztuk meg a sikeres revíziókról elnevezett Hazatérés templomának lépcsőjén. Elvárjuk a rendőrségtől, hogy ugyanolyan gyorsan állítsa elő a felelősöket, mint ahogy a Horthy-felvonulásunk után előállította a Szent Korona másolatát békésen hordozó gárdistákat.
Világszerte divat lett az európai, fehér ember történelmének átírása, dicső múltja emlékeinek elpusztítása. A Mi Hazánk Mozgalom nem fogja hagyni, hogy Magyarországon is hősi szobrokat döntsenek le a felforgatók. Bár Pokorni Zoltán fideszes polgármester is uszít a hegyvidéki turulszobor ellen, de megvédjük azt. Elég volt a szélsőliberális randalírozókból! - szögezi le Novák.
Frissítés: aki információval tud szolgálni a biciklis nőnek tűnő elkövetőről, jelezze a novak.elod@mihazank.hu címen!
A biztonsági kamera felvétele:
2. frissítés: újabb videó:
(VK-link itt, Bitchute itt)
Szombati frissítések: A Facebookon büszkén vállalta tettét a magyargyűlölő
Itt olvasható Tóth Edit Facebook-bejegyzése, természetesen lementettük:
Zoom
Ő az elkövető:
Zoom
Zoom
És a tette:
Zoom
A veres kéz és a számla, további székelygyűlöletbe csomagolva:
Zoom
Zoom
Zoom
Kihallgatták "T." Editet
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. július 3-án 13 óra 48 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapesten az V. kerületi Szabadság térnél található Horthy szobrot valaki vörös festékkel leöntötte - írja a rendőrségi honlap.
A BRFK rendőrei a helyszínen szemlét tartottak, adatot gyűjtöttek és a kerületi rendőrkapitányság rongálás vétség gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.
Zoom
Amikor kereste a rendőrség, még Tóth Edit volt
A bevezetett nyomozati cselekmények és a széleskörű adatgyűjtések eredményeként a belvárosi nyomozók még aznap azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 45 éves budapesti nőt, aki ellen - mivel bejelentett lakcímén nem volt elérhető - elfogatóparancsot adtak ki. A nő ezt követően a rendőrségre bement.
A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói T. Editet rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
Kapcsolódó: Zavar az éterben
Korábban írtuk: