2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:25 Rutte: Magyarországnak térdre kell ereszkednie - nincs is keresnivalójuk az EU-ban16:16 Orbán Brüsszelben: én küzdöttem a homoszexuális fickók jogaiért is, de ez a törvény nem erről szól16:05 Bármennyire "pozitív színben tüntetné fel" Dél-Afrikát, nem igaz a tízes ikrek története - a nőt bedugták egy pszichiátriára15:52 A Mi Hazánk 7 programpontja a gyári dolgozók védelmében15:33 Kreml: tudatos provokációt követett el a brit romboló a Fekete-tengeren - ha megismétlődik, a célpont bombázását sem zárják ki15:07 Schiffer András legyőzte Czeglédy Csabát14:53 Ritkán kerül víz közelébe a cigány, de még akkor is magyarra támad14:41 Elszámoltatás helyett: gyurcsányozós békemenetet tartanak október 23-án a Fidesz álciviljei14:32 Kokainnal is kereskedett a pénzügyőr törzszászlós13:42 Tisztelet, Magyarország, le a kalappal! - A román sportsajtó mágikusnak nevezte a magyar válogatottat13:21 A törököket is "érzékenyítené" az Európa Tanács devianciaügyi biztosa - nem fog menni13:07 Ismerőseitől milliókat kicsaló szegedi ügyvéd ellen emeltek vádat12:50 Nem kell maszk a belső terekben, védettségi igazolvány nélkül strandolhatunk12:37 Az amerikai igazságügyi minisztérium több tucatnyi Iránhoz kapcsolható weboldalt foglalt le12:16 Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Elfogadható a nemzeti konzultáció eredménye a védettségi igazolvány indoklásaként?

Reklám

Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón. Még élesebben is megfogalmazták ezt: védettségi igazolvány nélkül nem lesz szabad nyara senkinek sem.
Zoom
Illusztráció: beol.hu
Így akiknek nincs védettségi igazolványa, az augusztusig biztosan nem mehet moziba, színházba, étterem belső tereibe, szállodákba vagy sporteseményekre. A többit aztán meglátjuk… Az eddigi ígéretek utóéletét tekintve biztosak lehetünk benne, hogy azután sem.
Hogy ezt milyen alapon teszik? A nemzeti konzultációra hivatkoznak. Mint ismeretes, „a résztevők 65 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól” – olvasható ki az eredményekből.
Magáról a konzultációról korábban már kifejtettük álláspontunkat, hogy a konzultáció nem feltétlenül illik rá, hiszen a kérdések manipulatívak, és nem fednek le minden választási lehetőséget. De jobban górcső alá véve az egészet, a nemzeti hozzátoldást is elfelejthetjük.
Ugyanis az „újraindításról” szóló „konzultációban” mindössze 528 ezren mondták el a véleményüket, személyes véleményem szerint köszönhetően annak, hogy valós válaszadási lehetőségek nem voltak, így hát sokan elkezdhették kitölteni, de mérgükben inkább be sem fejezték.
Mindezen túl az eredmény azért rámutat egy-két dologra. Például arra, hogy nincs túl nagy legitimációja, még úgynevezett demokrata szempontból sem. Magyarország lakossága 2019-es adatok alapján hivatalosan 9,773 millió fő. Ebből 528 ezer állampolgár vett részt a „konzultálásban”, ami az ország lakosságának megközelítőleg 5 százaléka. A résztvevő 528 ezer embernek a 65%-a támogatta a védettségi igazolványt, tehát körülbelül 343 ezren. Ez nagyságrendileg az ország lakosságának 3-4% között mozog!
Nyilván nem akarok, ahogy mondani szokás, demagóg lenni, tisztában vagyok vele, hogy nem reális elvárni, hogy minden egyes polgár részt vegyen egy ilyen konzultáción, de ha csak a korábbi évek tapasztalatait vesszük alapul, azt látjuk, az ezt megelőző nemzeti konzultációk többeket érdekeltek.
Egy olyan ügyben, amelyről most már látható, hogy komoly és teljesen felesleges feszültségeket szít az emberek között, arra hivatkozni, hogy 343 ezren helyeselték, igencsak vérlázító. Kíváncsi volnék, vajon ma mi a véleménye annak körülbelül 9,4 millió magyar állampolgárnak, akik semmilyen formában nem mondtak igent a védettségi igazolványra…
Lantos János – Kuruc.info Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready