Most már nyalogathatja
az ujjait a köcsög
Némiképpen csalódottan vettük tudomásul, hogy 2008 Magyarországán zökkenőmentesen lezajlik egy olyan zsidó szenny-színdarab bemutatása, mely egyik nagy költőnk világirodalmi értékű alkotásából űz gúnyt - annak ellenére, hogy ismételten felhívtuk rá a figyelmet, s írásaink nyomán még a HírTV is foglalkozott az üggyel. De mégsem múlt el a hétvége anélkül, hogy jelezzék az antimagyar férgeknek: nem lehet azért büntetlenül gúnyt űzni a magyarból. Nem lett botrány, nem zavarták meg az előadást, nem verték halomra a pofátlan hébereket, mindössze szellemiségük anyagi megfelelőjéből, egy vödör ürülékből kapott egy adagot a bűnbanda néhány tagja, s a buzifelvonuláson használt vajsavval is ellátták őket a vasárnapi előadás után - hogy valóban büdös zsidók lehessenek. Gratulálunk a hazafiaknak a kivitelezésért, akik egy vödör disznóürülék és vizelet keverékével lepték meg a kiválasztottakat.

Alább közöljük a Zsindex cikkének vonatkozó részét - csak mert olyan jól esik olvasni a zsidó nyivákolást, s olyan érdekes dolgok is kiderülnek, mint pl. az, hogy "szélsőjobbos", aki nem tartja helyesnek Az ember tragédiájának és Madách emlékének meggyalázását.
A trágyás támadást a Gecy című darab második előadása utánra időzítették. A szervezők a szélsőjobbos ellenpropaganda miatt mindkét estére rendőri biztosítást kértek, de csak szombatra kaptak.
„Kint álltunk a Sirály bejárata előtt, amikor egy pillanat alatt megjelentek a csuklyások. Annyira hirtelen jöttek, hogy nem is vettük őket észre, mintha az egész meg lett volna koreografálva. A Ferit oldalról leöntötték vödörből valami szarral, de jutott mindenkire. Iszonyú büdösek lettünk, közben meg valami bazi nagy vízipisztolyból savat spricceltek ránk“ – idézte fel hétfőn reggel az egyik szemtanú az előző éjjel történteket.
A csuklyások hirtelen érkeztek, bár a balhéra lehetett számítani. A szélsőjobbos oldalakon az Ember tragédiája pornóváltozataként félreértelmezett darab miatt napok óta folyt a hangulatkeltés. Ezért a szervezők a szombat este bemutatott és vasárnap is játszott Gecy c. előadás mindkét estéjére rendőri biztosítást kértek.
Az egyik sirályos szervező, Schönberger Ádám szerint a rendőrök, amikor a balhé után megérkeztek, az emailek ellenére tagadták, hogy vasárnapra is hívták volna őket. Ekkorra a támadóknak persze már bottal üthették a nyomát.

A szemtanúk szerint a trágyás-savas locsolkodást többen is eléggé zokon vették. A darab rendezője, ifj Sebő Ferenc, aki a vödör tartalmából a legnagyobb adagot kapta, egy poharat vágott a támadók felé, majd visszaindult a kocsmába. Az egyik csuklyás azonban hátulról ráugrott, és odabent tovább bántalmazta.
„Totális sokkban voltunk, mindenki csak nézett, hogy mi van“ – emlékszik vissza Horváth Judit, a Sirály programkoordinátora. Horváth Emese, a kávézó üzletvezetője is odabent volt. „A Feri egyszer csak bejött, a hátán egy álarcos fiatalemberrel, aki csépelte. Előző este kaptunk egy közvetlen rendőrségi számot, lerohantam érte, hívtuk, közben próbáltuk csukva tartani az ajtót, nehogy bejöjjön a többi.“
„A savtól azonnal kiütések lettek a nyakunkon. Az egyikük, aki végig videózott, kiabált hogy »nem mi kezdtük«, de aztán hirtelen, ahogy jöttek, egy pillanat alatt el is tűntek, tényleg mintha meg lett volna rendezve“ – mondta a kinti események szemtanúja. Schönberger, aki odabent volt, úgy emlékszik, hogy a többi kapucnis-csuklyás próbálta kirángatni a Sebőt verő társukat, aztán az egyik törzsvendég utánuk ment, hogy tűnjenek a francba. „Akkor nekimentek, és felszakadt a szája“...
Kapcsolódó: