Az erdők helyzetéről beszélt a Kossuth Rádióban a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője.
S.O.S. Bajban az erdő! címmel rendez tematikus napot a közmédia március 1-jén. Ennek kapcsán beszélt az erdők helyzetéről a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője.
Kőrösi Csaba kiemelte: a klímaváltozás elleni harcban Magyarország sok országnál jobban teljesít. 1990 óta 37 százalékkal csökkent az üvegház hatású gázok kibocsátása, ugyanakkor tavaly decemberben az ónos eső okozta kár léket ütött a környezeti rendszerben.
„Mikor ilyen katasztrófa éri az erdőnket, akkor a klímaváltozás elleni első természetes védvonalunkat érte egy rendkívül nagy lék és seb, ugyanis az erdők és a vegetáció – annak legdúsabb része az erdő – alkotja a két legfontosabb széndioxid-nyelő egyikét a világban”, fogalmazott Kőrösi Csaba.
A közmédia nézői és hallgatói a 13600-as adományvonal hívásával, illetve SMS küldésével támogathatják a károsult erdők helyreállítását.
(Kossuth Rádió, Krónika)