Egy nagyobb vállalat gazdasági nehézségei miatt létszámleépítésre kényszerül. Az egyik 6 főből álló alosztály vezetőjének gondolatai, miután főnökeitől azt az utasítást kapta, hogy egy embert bocsásson el:

Én vagyok az alosztályvezető, magamat nem rúgom ki...

Kriszta 32 éves egyedülálló nő, ha kirúgnám, egyből a feministák támadnának, hogy férfisoviniszta, nőgyűlölő, szingligyűlölő vagyok... Nem, Krisztának maradni kell.

Lee Csing Feri 25 éves, ázsiai származású egyedülálló fiatalember, ha őt rúgnám ki, a szoclib sajtóhoz fordulhatna, és egyből rasszista idegengyűlölő lennék... Nem, Lee Csing Feri marad.

Kohn Ábrahám 34 éves izraelita származású, nős, gyermektelen férfi. Ha őt tenném lapátra... Hülye vagyok én? Még börtönbe is csukhatnának holokauszt-tagadásért.... brrr, pedig dehogy tagadom, helyeslem a dolgot, de pszt, szóba, még gondolatba sem jöhet a dolog...

Fodor Gergely 28 éves párkapcsolatban élő, homoszexuális férfi(?)..., ohó, majd még elvisz az ávó beteges homofóbiám miatt; Gergely, azaz Gergőke, Geri, marad, marad, de még mennyire.

Kovács István 42 éves, házas, háromgyermekes apa. 20 éve van a cégnél, a legjobb dolgozóm, mindenkit ő tanított be az alosztályon, de nincs más, neki kell mennie...