Megöltek egy 18 éves lányt Zalaegerszegen, feltételezett gyilkosa nem sokkal később balesetet szenvedett, kórházban őrzik a rendőrök - közölte vasárnap hajnalban a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
Nothoff Ingrid elmondta: a középiskolás áldozat holttestére a Balatoni úti parkerdőben találtak rá.
Zoom
A gyilkosság gyanúsítottja egy 21 éves zalaegerszegi férfi, aki a bűncselekmény elkövetése után autóba ült és elhajtott a helyszínről, azonban a 76-os főúton, Sármellék és Fenékpuszta között balesetet szenvedett. A karambolban megsérült férfit a mentők a keszthelyi kórházba vitték, ahol rendőrök őrzik.
A szóvivő a gyilkossággal kapcsolatban hétfő délutánra ígért további tájékoztatást.
(MTI)
Frissítés: A meggyilkolt lány és a feltételezett tettes is rendezett hátterű családból származik
A Zaol szerkesztősége úgy tudja, hogy a parkerdőben elkövetett gyilkosság elszenvedője és feltételezett tettese is rendezett hátterű családból származik. A főiskolás fiatalembert időközben átszállították a Zala Megyei Kórházba, ahol ugyancsak rendőrök őrzik.
Zoom
A megyei lap szerint a fiatalember a baleset során fejsérülést szenvedett. Dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Kórház főigazgatója elmondta, állapota kielégítő, megfigyelés céljából tartják a kórházban.
A Zaol információja szerint a gyilkosság áldozata a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium végzős tanulója volt, az iskola 12 K. osztályába járt. Szűcs Gergely, a gimnázium igazgatója elmondta, megdöbbenéssel és mély megrendüléssel fogadta a hírt, az együttérzés jeleként az intézményre kihelyezik a fekete zászlót.
2. frissítés: A lány szakítani akart barátjával, ez állhatott a történtek hátterében
A Zaol megerősített információi szerint a megyeszékhely külső városrészében élő B. J. vált gyilkosság áldozatává. A Kölcsey Ferenc Gimnázium honlapja vasárnap délelőtt fél tizenegy tájt elérhetetlenné vált.

A meggyilkolt lány tablófotója
A közösségi háló hírei szerint a lány szakítani akart barátjával, ez állhatott a történtek hátterében. A gyilkosság helyszíne jól ismert a közeli diszkó fiatal vendégei előtt. A parkerdőn átvezető gyalogos, kerékpáros út itt keresztezi az Avas-patakot. A híd mellett szoktak összeverődni a fiatalok, általában már az éjszakai szórakozás után, rendszeresen rombolásokat maguk után hagyva - fogalmaz a megyei lap. A gyilkosság viszont még a buli előtt történt.
(Zaol nyomán)
3. frissítés: Puszta kézzel fojtotta meg kedvesét, azt állítja, semmire nem emlékszik - fotókkal, adatlappal
Semmire nem emlékszik – a Blikk szerint csupán ennyit mondott a rendőröknek a kórházban Bocskor Barnabás (21) néhány órával azután, hogy szerelmét puszta kézzel megfojtotta, holttestét pedig a Parkerdőben hagyta.
Zoom
Tette után kocsiba pattant és a főváros felé száguldott: a 76-os úton akart a sztrádáig elérni, de autójával Sármellék közelében egy fának csapódott. Hogy a fejét ért ütés, vagy a következményektől való rettegés bénította-e le a fiatalember memóriáját, még a nyomozók is várják. A főiskolás srác a szombati buli előtt esett B. Júliának (†18), aki valószínűleg szakítani akart barátjával.
Zoom
– A fiatalembert őrizetbe vettük és azzal gyanúsítjuk, hogy szombat éjjel megölte a 18 éves lányt – mondta szűkszavúan Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki hétfőre ígért bővebb tájékoztatást. Így egyelőre azt sem árulta el, hogy megerőszakolták-e a lányt.
Bocskor Barnabás (Fb-adatlapja ide kattintva még elérhető volt a cikk frissítésekor) egyébként azért menekülhetett Budapest felé, mert a lap szerint évek óta a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanult, ezért a fővárosban élt. Ám Júlia miatt rendszeresen hazajárt Zalaegerszegre, de a távolság kikezdhette kapcsolatukat.
Júlia fentebbi fotója az érettségi tablójához készült, az éltanuló lány májusban fejezte volna be a gimnáziumot.
(Kuruc.info)
Hétfői frissítés: Bocskor Barnabás fétékenységből ölt
A gyanú szerinti gyilkos szülei hívták ki a rendőrséget, miután 21 éves fiuk barátjától értesültek, hogy a fiú megölte 18 éves barátnőjét. A rendőrség sajtótájékoztatón számolt be a szombat éjszakai emberölésről.
A szombat éjszakai zalaegerszegi emberölés előzménye az volt, hogy a 21 éves gyanúsított békülni akart 18 éves volt barátnőjével, de a lány végleg le akarta zárni a kapcsolatukat - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) szóvivője hétfőn sajtótájékoztatón.
Nothoff Ingrid azt mondta: rendezett családban élő fiatalok tragédiájáról van szó, amelynek nem voltak előzményei.
A nyomozás érdekeire hivatkozva arról egyelőre nem számolt be, hogy miként vesztette életét a lány, de azt elmondta, hogy a gyilkosság után a fiatalember telefonon bevallotta barátjának tettét. A barát felhívta a férfi szüleit, akik értesítették a rendőrséget, és a holttestet is a rendőrök találták meg a zalaegerszegi parkerdőben.
(MTI)