Egy kamion alvázára kapaszkodva próbált meg Ausztriába jutni egy szír férfi a hétvégén. A Kisalföld úgy tudja, a fiatalember Hegyeshalomnál leesett a járműről és a sztrádára zuhant. A férfit súlyos sérülésekkel szállították a mentők a győri kórházba, ahol több óráig műtötték.
Megdöbbentő eset történt egy határsértővel szombat délután az M1-es autópályán. A Kisalföld információi szerint a húsz év körüli, vélhetően szír fiatalember egy török kamion alvázára kapaszkodott fel, hogy ott megbújva jusson át Ausztriába. Azt egyelőre nem tudni, hol kapaszkodott fel a teherautóra, annyi azonban bizonyos, hogy vakmerő kísérletezése nagyon rossz véget ért. A megyei lap úgy tudja, a hegyeshalmi átkelő előtt mintegy öt kilométerrel a férfi nem tudta magát tartani az alvázon és menet közben az autópálya aszfaltjára zuhant.
A szerencsétlenül járt szír férfi kivérzett állapotban került a kórházba, többórás műtétekkel talán sikerült megmenteni az életét.
A Kisalföld információi szerint a kamion egyik kereke is átment a szerencsétlenül járt fiatalember testén. A kamion vezetője észlelte az esetet és azonnal megállt. A lapértesülést megerősítette Tóth Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, aki annyit közölt, hogy a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.
A szír férfit a mentők súlyos sérülésekkel szállították a győri Petz-kórházba. Prof. Oláh Attila orvos igazgatótól megtudták, a férfi teljesen kivérzett állapotban érkezett hozzájuk, huszonkét egység vért adtak neki, ami a laikusnak annyit jelent: rengeteget. Több órán át műtötték, ugyanis a hasfala kiszakadt, a belei kitüremkedtek. Emellett sérült a mája és a lépe is. Medence-, illetve combcsonttörését a baleseti sebészek operálták a hasi sebészeket követően. S bár leírva is szörnyű sérülések ezek, a fiatal férfi állapota jelenleg stabil. Az intenzív osztályon van, gépi lélegeztetésre szorul.
Győr-Moson-Sopron megyében erre a hétvégére is jutott illegálisbevándorló-fogás, összesen nyolc. A soproni rendőrjárőrök szombaton este fél hétkor a vasútállomáson igazoltattak három afgán állampolgárt, akik Ausztriába akartak utazni. Valamivel később, 22 órakor szintén a soproni GYSEV-pályaudvaron igazoltattak három pakisztáni férfit, akiknek ugyancsak a szomszédos ország volt az úti céljuk. Mivel az igazoltatott külföldiek a határátlépéshez szükséges okmányokkal nem rendelkeztek, őket a rendőrségen előállították. A győri rendőrök szombat éjjel egy órakor az M1-es autópálya 119-es kilométerszelvényében, a töltőállomáson tartózkodó buszon igazoltattak egy szír és egy fiatalkorú ghánai állampolgárt. A cél számukra is Ausztria volt. A ghánai fiú a bajt azzal is tetézte, hogy más nevére szóló spanyol tartózkodási engedéllyel igazolta magát, ezért ellene közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt is indult eljárás.
(Kisalföld nyomán)