Most már nem tiltják
Több mint négy évnek kellett eltelnie, hogy a 2003-as, EU-csatlakozásról szóló népszavazás előtti kampányban a rendőrség által jogtalanul elkobzott plakátotkat visszaadják Budaházy csapatának. Mit kezdhetünk ma ötezer nagyméretû, EU-ellenes plakáttal? Hiszen már tagok vagyunk, nem szabadok...
A csatlakozás melletti kampányt (értsd: "tájékoztatást") milliárdokkal támogatták, persze közpénzből. Az EU-tagság hátrányainak bemutatását persze egy fillérrel sem, sőt még jogtalan előállításokkal, házkutatásokkal is megnehezítették a civilek munkáját. E szempontból az elkobzott plakátokat akár közvetlenül a népszavazás után vissza is adhatták volna. Csakhogy akkor elismerték volna, hogy jogtalan volt az ÁVH fellépése. Ehelyett inkább jogerősen megállapították: a plakátok a Btk.-ba ütköznek. A Nemzeti Jogvédő Alapítvány ügyvezetője, Gaudi-Nagy Tamás azonban a Legfelsőbb Bíróságig is elment, mely végre igazságot szolgáltatott.
A Fővárosi Bíróság Gazdasági Hivatala Bûnjel Csoportja közel ötezer A2-es méretû plakátot adott vissza - a lakhelyelhagyási tilalommal sújtott Budaházy György képviseletében eljáró - Novák Előd és Kemenár Zoltán vádlottaknak. Aki szeretne belőle, ingyen kaphat a Szkíta kézmûves üzleteiben:
- Bp. V. ker., Semmelwies u. 1-3. (Magyarok Háza, alagsor)
- Bp. XI. ker., Móricz Zs. körtér 1. (McDonald's mellett)