Vasárnap, a délutáni kánikulában sorra érkeztek a hírek a vízibalesetekről. Szabolcsban két tizenéves fiú tűnt el a Tiszában, a Balatonban is elmerült két férfi. A szakemberek továbbra is azt hangsúlyozzák: a tragédiák hátterében a legtöbbször emberi felelőtlenség van.
Még keresik a vízimentők azt a két fiút, akik vasárnap délután merültek el a Tiszában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Benknél. A két tizenéves egy felnőttel ment fürdeni a folyóhoz. Eddig tisztázatlan körülmények között elmerültek a vízben. A felnőtt férfit egy közelben lévő ismerőse még ki tudta húzni egy fadarabbal – számolt be az esetről összefoglalójában az M1 kora esti híradója.
A férfit sokkos állapotban vitték kórházba, de már jobban van. Rokonai azt mondták, nem szokott erre a partszakaszra járni. A gyerekek keresésébe a vízi mentők mellett tűzoltók, búvárok, mentőkutyások, speciális mentők és a helybeliek is bekapcsolódtak. A speciális mentőket már többször riasztották erre a partszakaszra, ezért jól ismerik azt.
A fiúk „pont egy olyan helyen süllyedtek le egy homokpadról lelépve, ahol viszonylag nagy a sodrás, tehát van arra is esély, hogy elsodródtak. De a tapasztalat azt mondja, hogy valahol itt lesznek a közelben” – nyilatkozta a Híradónak Vincellér Tibor búvár.
Gumimatracról csúszott le
Zamárdinál egy 24 éves férfit keresnek a Balatonban.
A fiatalember a zamárdi strandnál a parttól mintegy 2-300 méterre esett a vízbe, a rendőrség tájékoztatása szerint egy gumimatracról. Az eset délután 4 óra tájékában történt, azóta nagy erőkkel keresik a férfit – közölte a köztévé helyszíni tudósítója.
A szárszói strandnál is megfulladt egy férfi
Vízbe fulladt egy férfi Balatonszárszónál vasárnap – közölte Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtóreferense.
Az MTI információi szerint a matraccal fürdőző férfi a szárszói strandtól keletre eső területen tűnt el a vízben, miközben a matracát elfújta a szél. A riasztást követően helyszínre érkező vízirendőrök kora este már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből. Azonosításában a Balatonszárszón tartózkodó hozzátartozói segítettek.
Egy táborozó nyolcéves életéért is küzdöttek
Zánkán egy 8 éves gyereket mentettek ki a Balatonból.
„Információink szerint a táborozó gyerekek a sekély vízben játszottak, amikor az egyik 8 éves kisgyermek nagy mennyiségű vizet nyelt a játék hevében. A vízimentők azonnal észlelték a balesetet, a partra szállították, közben megérkeztek a mentőszolgálat szárazföldi munkatársai is, azonnal megkezdték az újraélesztést. Nem hivatalos információink szerint a mentősök több mint egy órán keresztül küzdöttek a kisgyermek életéért, de végül sikeres volt az újraélesztés, és a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba szállították a kicsit” – közölte az M1 munkatársa.
Két napja keresték, megtalálták
A délután folyamán megtalálták a két napja Balatonboglárnál eltűnt férfi holttestét. Egy vitorlázó jelentette, hogy egy test lebeg a kikötőnél. A rendőrség azt közölte, hogy az azonosítás még folyamatban van, de nagy valószínűséggel a pénteken eltűnt férfi lehet.
(Híradó)