A népszavazást követően pozitív híreket várnak Magyarországról a Belgrádban feltorlódott migránsok, azt remélik, a határ akár már hétfőn megnyílik előttük az Európai Unió belseje felé – erről számolt be az M1 szerbiai tudósítója.
Lázban tartja a Belgrádban tartózkodó migránsokat a magyarországi kvótanépszavazás, számukra pozitív fejleményeket remélnek a referendumtól. Olyan hírek, információk terjednek körükben, hogy a népszavazás után Magyarország esetleg már másnap, hétfőn megnyithatja előttük a határait, és továbbhaladhatnak a kiszemelt európai uniós ország felé – mondta Muci Attila, az M1 szerbiai tudósítója.
Az M1 budapesti stúdiójában ülő kollégája kérdésére Muci Attila azt mondta, a migránsok azt várják, hogy a népszavazás lezárása után, annak eredményétől függetlenül Magyarország megnyitja előttük a határát. A migránsok készen állnak arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül tovább induljanak Magyarország felé – tette hozzá.
Zoom
Belgrádban várják a jó híreket - Allah segítségével
Muci Attila azt is mondta, nem hivatalos értesülések szerint Szerbiában jelenleg 9-10 ezer illegális bevándorló torlódhat, többségük a horvát határnál és Belgrádban. Mint mondta, a szerb fővárosban lassan olyan érzése van, mint Idomeniben, Belgrádban is hasonló jelenetek fordulnak elő, mint korábban a görögországi településen. A migránsok ételosztáskor hosszú sorokban várakoznak, mindennapossá vált a dulakodás, és sokszor közülük is beállnak az önkéntesek közé, hogy fegyelmezzék a tolakodókat.
Frissítés: "Megérkezett-e már a jó hír?"
A Belgrádban tartózkodó migránsok számukra pozitív fejleményeket remélnek a magyarországi kvótareferendum után - közölte az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről a vasárnapi Híradóban. Az M1 tudósítójának egy afgán férfi reményét fejezte ki, hogy "Allah segítségével" jó híreket kapnak Magyarországról.
Az M1 tudósítójának egy afgán férfi is nyilatkozott Belgrádban. Állítása szerint egy Magyarországról érkezett ember közölte, hogy jó híreket várhatnak, úgyhogy - mint mondta - ott most "minden arab ember boldog". Hozzátette: most az összes arab ember bízik abban, hogy újranyitják a határt, és tovább mehetnek Magyarországra.
"Az időjárás egyre hidegebb, tovább akarunk menni, és most mindenki boldog, mert hátrahagyhatjuk ezt a helyett" - idézte az afgán férfit a tudósító.
Az M1 tudósítója hozzátette: valóban készülődnek, bizakodnak Belgrádban. Mint mondta: folyamatosan kérdezgetik tőlük a migránsok, akik ismerik őket, hogy "megérkezett-e már a jó hír, a good news".
(Híradó nyomán)