Két férfi ellen is mentősök bántalmazása miatt emeltek vádat hétfőn: egy hajdúdorogi vádlott megpróbálta betörni a segítséget nyújtó ápoló orrát, Győrben pedig női mentőtisztre és társaira támadt a gyógyszertől és alkoholtól kába ápolt.
Két mentőstámadás ügyében is vádat emeltek hétfőn az illetékes ügyészségek, mindkét eset 2016 őszén történt.
Egy hajdúdorogi férfihez családtagjai hívtak mentőt, mivel részegen beütötte fejét. A helyszínre riasztott esetkocsi ápolója próbálta ellátni a vérző sebet, de az ittas férfi egy idő után agresszívvá vált, fenyegetőzött és orrba vágta a mentőst, a támadót végül rendőrjárőrök fékezték meg.
A vádlott csak könnyebb sérülést okozott, de a Hajdú-Bihar megyei főügyészség szerint csontot próbált törni az ökölcsapással, ezért közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértés kísérletével is vádolják. A büntetlen előéletű férfi beismerő vallomást tett, ügye napokon belül, gyorsított eljárásban kerül a Hajdúböszörményi Járásbíróság.
Részegen, begyógyszerezve érkezett anyukához
Egy 22 éves győri férfi is hamarosan bíróság elé áll. A vádlott begyógyszerezve, részegen érkezett meg anyja házához, annyira rosszul volt, hogy az ajtó előtt összeesett.
A kétségbeesett nő mentőt hívott, a háromfős mentős csapat azonban hiába próbált segíteni fián: a vádlott nem hagyta, hogy kórházba vigyék, dulakodni kezdett a mentősökkel – a női tisztet megrugdosta, a sofőrt ököllel többször megütötte, végül csak egy nyugtató injekció beadásával tudták megfékezni. A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot személy elleni erőszak miatt emelt vádat a fiatal férfi ellen, tettéért akár öt év börtönbüntetést is kaphat.
(Origó)