Alább olvasható a teljes közleményük (melynek egyes részei értelemszerűen nem tükrözik a szerkesztőség álláspontját):
A Magyar Igazság és Élet Pártja tiltakozik az ellen, hogy rasszista olimpiát rendezzenek Budapesten 2019. július 29-e és augusztus 7-e között, a magyar adófizetők pénzén, a magyar sportolók kizárásával. Ahogyan nem tekinthetjük magyar embernek mindazokat, akik a különböző náci és kommunista önkényuralmi rendszerek kiszolgálói voltak, úgy a jelenlegi globál-rasszista világrend helytartói és kisebb-nagyobb rendű képviselői is kiiratkoznak a magyarság soraiból, amennyiben egy fajgyűlölő rendezvényen mutatkoznak, akár rendezőként, akár úgynevezett „sportolóként”, akár nézőként. Köztudott, hogy a részvétel nem kötött sportteljesítményhez, kizárólag faji diszkriminációhoz, azaz valójában nem sportrendezvényről, hanem több mint egy hétig tartó tombolásról van szó. Önmagukat és a gyarmatosított országok népei fölötti győzelmi mámorukat élik ki a megjelenők, és ennek legfontosabb kelléke nem sporteszköz, hanem drog, alkohol és minden egyéb mámort okozó segédeszköz. A rendezvény nyíltan vállalja az aberráltak, perverzek szerepeltetését, a keresztény európai értékek tagadását, azaz önmagában a legsúlyosabb provokáció a magyar nemzet ellen.
Az Európai Maccabi Szövetség tagja csak igazolt származású zsidó sportoló lehet, és ezzel a helyzet rosszabbá vált, mint a nácik által rendezett berlini olimpián, hiszen ott a rendezés előfeltétele volt, hogy a német kormány tartsa tiszteletben az olimpiai szabályzatot, és a németek által üldözöttek számára is tegye lehetővé a játékokon való részvételt. Így történhetett meg, hogy a berlini Olimpia legsikeresebb atlétája az az amerikai néger Jesse Owens lett, aki 10,3 másodpercet futott száz méteren, megnyerte a 200 méteres síkfutást, és 806 centiméteres távolugrásával olimpiai csúcsot ért el, ráadásul tagja volt a világcsúcsot futó 4 x 100 méteres amerikai váltónak.
Mindezek alapján a Magyar Igazság és Élet Pártja követeli, hogy a kormányzat vizsgálja felül a magyar választókat mélységesen sértő korábbi döntését, tartson gyors-referendumot, és annak nyilvánvaló eredménye alapján függessze fel a 2019-es budapesti Maccabi játékokat. Előre láthatóan a legutóbbi berlini Maccabi játékok költségvetésének hússzorosát is meghaladja a budapesti rendezvény, és a korábbi rendezvények tapasztalatai alapján ez az összeg jóval az esemény után is brutálisan növekszik, előre kijelenthetjük, hogy pénzmosás és korrupció kíséri a budapesti zsidó olimpiát.
A közhatalmi szervek összefonódása, a jogállam meggyengülése miatt nincs remény arra, hogy a bűnügyi folyamatok ellenőrzésre és elbírálásra kerüljenek. Ez önmagában is Magyarország gyarmati alárendelt státuszának bizonyítéka. Mindezek alapján a Magyar Igazság és Élet Pártja a Strasbourgi Nemzetközi Bírósághoz és az ENSZ-hez fordul, és keresi azokat a nemzetközi fórumokat, amelyek nem támogatói az apartheid, ezért az egész emberiség alapértékeivel szembemenő rendezvénnyel.
Tekintettel arra, hogy a Maccabi játékok propaganda-támogatója az az Izrael állam, amely saját polgárai, az őshonos palesztinok irtásában a legfőbb felelősséget viseli, a MIÉP kezdeményezi – amennyiben a játékok mégis megrendezésre kerülnek –, hogy azzal párhuzamosan a népirtást elszenvedő palesztinok és a zsidó gyarmatosítás alatt álló közép-európai népek különböző országokban, különböző helyszíneken ellen-játékokat szervezzenek, és arra hívják meg a valódi zsidó sportolókat is, jelezvén, hogy a fajgyűlölet semmiféle sportrendezvénynek nem lehet alapja, hiszen sérti az olimpiai eszmét, és szembe megy az ENSZ alapokmányával. Továbbá felszólítjuk a világ jó érzésű sportolóit, polgárait és szurkolóit, hogy bojkottálják a budapesti Maccabi játékokat. Sem sportolóként, sem nézőként, sem közömbös tűrőként ne működjenek közre. A tiltakozásnak számos eszköze van, az állampolgári engedetlenség ebben az esetben a legenyhébb eszköz. Tehát tüntetésekkel, szabotázs akciókkal, látványos felhívásokkal, a közterek és hidak jelzéseivel nyilvánítsuk ki álláspontunkat. A sport-provokációban részt vevő Duna Aréna, a Margitszigeti Hajós Alfréd uszoda, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Hidegkuti Nándor Stadion anyagi haszonszerzés és faji diszkriminációban való közreműködés bűne miatt méltó arra, hogy kollaboráns vezetőinek nevét nyilvánosságra hozzuk, leváltásukat kezdeményezzük. Ezeken a helyszíneken és azok közelében különösen fontos, hogy a népi tiltakozás érvényesüljön. Egyetlen zsidó „sportoló” se tudjon e helyszínekre úgy eljutni, hogy ne találkozna a tiltakozás különböző hatékony formáival. Tekintettel arra, hogy a rendezvény előre láthatóan a legmagasabb terrorkészültséggel, kommunikációs manipulációval és a világszerte tapasztalható tiltakozások elhallgatásával folyik, különösen fontos a cenzúra nélküli média és az ember és ember közötti magán-kommunikáció. Miután a rendezők a modern kori történelem legnagyobb hatású faji rendezvényére törekednek, gondoskodjunk arról, hogy mindez a demokratikus népek ébredését szolgálja. A rasszizmus és az apartheid rendszerek ellen tiltakozó európai fehér keresztény emberek vélemény-nyilvánítása elkerülhetetlen. Bojkottáljuk együtt a 2019-es budapesti Maccabi játékokat!
Tiszaeszlár, 2019. április 18-án
Nagy Tibor
a Magyar Igazság és Élet Pártja elnöke