Szabadságon lévő, Pest megyei detektív közreműködésével 15 percen belül elfogtak egy rablót a fővárosban.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozója számára nem volt kérdés, hogy felfüggeszti pihenését, amikor 2020. július 30-án délelőtt a Budapest XX., Vízisport utca és Csepeli átjáró kereszteződésénél meglátott egy férfit és egy nőt, akik egy táskát ráncigáltak.
Az őrnagy félreállt autójával, odalépett hozzájuk, igazolta magát, szétválasztotta a feleket és kérdezett. Kiderült, a férfi vissza akarta tartani a fiatal nőt, aki nem sokkal korábban erőszakkal rántotta ki a táskát egy járókelő kezéből. A férfi egy csepeli buszmegállóban látott meg egy földön fekvő asszonyt, aki elmondta neki, hogy néhány perccel azelőtt egy nő kiszakította kezéből a táskáját, és elmenekült. Az állampolgár a támadó után eredt, megállította, ám a nő ellenállt, dulakodtak, ekkor lépett közbe a civil ruhás rendőr.
A nyomozó a megsérült asszonyhoz haladéktalanul mentőt, az elfogáshoz, ruházatátvizsgáláshoz erősítést kért, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyenruhásai néhány percen belül a helyszínre értek, a nőt megbilincselve előállították. A táskában lévő holmik szétszóródtak ugyan, de hiánytalanul meglettek. Ahogyan a pénztárca 25 ezer forintnyi tartalma is előkerült Z. Karolina melltartójából.
A 83 éves sértettet súlyos sérüléssel vitték kórházba.
Az azóta letartóztatott, 26 éves budapesti nő ellen rablás és testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága.
(Police)